Salih Müslim Cenevre'de

Salih Müslim Cenevre'de
PKK’nın Suriye kolu olan PYD’nin başı Salih Müslim, AKP’nin tepkisine rağmen dün akşam saatlerinde Cenevre’ye gittiği ve BM yetkilileri tarafından bir otele yerleştirildiği iddia edildi. Oysa Müslim, çözüm sürecinde bizzat AKP tarafından Türkiye’de ağırlanmış, devlet başkanı gibi karşılanmıştı.

Yenicag.com.tr / Özel / İstanbul

Müslim’in 29 Ocak’ta Cenevre toplantılarına katılıp katılmayacağını belirsizliğini korurken, AKP’nin tepkilerine rağmen BM’den herhangi bir açıklama gelmediği görüldü. İddialara göre Müslim’in, heyet içerisinde PYD adına değil de farklı bir grubun çatısı altında katılabileceği söyleniyor.

İlerleyen günlerde PYD ve Müslim’in durumunun netlik kazanacağı belirtilirken, AKP’nin bu gelişmeler karşısında nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE DOSTTU!

PYD’nin Suriye kolu olan PYD’nin başı Salih Müslim, çözüm süreci döneminde AKP tarafından devlet başkanı gibi karşılanıp, Cumhurbaşkanı’ndan dış işleri bakanına kadar çok sayıda kişiyle görüştürülmüştü. Suriye’den Türkiye’ye MİT korumasında getirildiği iddia edilen Müslim, Türk haber kanallarında canlı yayın konuğu olarak ağırlanmıştı.

MUHALEFETE TEPKİ GÖSTERMİŞLERDİ

PYD’nin terörist bir örgüt olduğunu ifade eden ve onun ele başının Türkiye’de ağırlanmasına tepki gösteren MHP ve CHP’ye AKP tarafından tepki gösterilmiş, havuz medyasında Salih Müslim’i öven çok sayıda haber yapılmıştı.