Şamil Tayyar ve Mehmet Uçum arasındaki 'soros' krizine Mehmet Metiner de dahil oldu

Şamil Tayyar ve Mehmet Uçum arasındaki 'soros' krizine Mehmet Metiner de dahil oldu
AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum arasındaki 'soros' krizine Mehmet Metiner de dahil oldu.

AK Parti içinde yaşanan yüzde 50+1 iç savaşı sürüyor. AK Parti MKYK Üyesi ve eski Milletvekili Şamil Tayyar, 50+1 için "Erdoğan''a kurulan tuzak" sözleri sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, "Türkiye’yi değil kendilerini düşünenler, ülke karşıtılığını iş edinenler, hakkımda ''sorosçuluk yalanı'' yayma peşindeler. Ne yaparsanız yapın 2007 ve 2017’de iki kez halk tarafından kabul edilmiş Türkiye’nin sosyolojik ve siyasi istikrarının güvencesi 50+1 kuralından halk vazgeçmez" ifadelerini kullanmıştı. 

NE OLMUŞTU?

Mehmet Uçum, bu sözlerle kendisine Soros göndermesi yapan Şamil Tayyar''a yanıt verirken, AK Partinin en üst karar organı olan MKYK üyesi Tayyar, Erdoğan''ın Başdanışmanı Uçum''a, "Uçum, devlet memurudur. Bir devlet memuru, siyasete racon kesemez. Siyaset yapacaksa, verir istifasını, çıkar er meydanına. Hodri meydan" sözleriyle tepki gösterdi.

Tayyar bununla da kalmayarak, "‘Soros’ dedik, ses Uçum’dan geldi. Hak etmediği koltuktan, koltuk sahibi olmayanları ‘kendini düşünmekle’ suçluyor. Cüretkâra bak. ‘Asla değişmez’ diyerek Cumhurbaşkanımızı da tehdit ediyor. Hadsiz, kimsin sen!" demişti.

MEHMET METİNER DE KAVGAYA DAHİL OLDU

Öte yandan bu kavgaya eski AK Partili vekil ve Star yazarı Mehmet Metiner de dahil oldu. Metiner, Tayyar''a destek verirken, "Görünen o ki Soros’un her yerde her kesimde adamları var. Hep içimizden vurulduk. Başımıza geçirdiklerimizin ihanetine uğradık. Gerekli dersi almadığımızı görmek üzüyor bizi. Şimdilik bu kadar diyeyim" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler