Sampaoli'den şampiyonluk sözü.

Sampaoli'den şampiyonluk sözü.
Özellikle orta saha ve forvete takviye isteyen başarılı teknik adam, bu transferlerin yapılması halinde G.Saray’ı yeniden zirveye taşıyabileceğini kaydetti.

Galatasaray'ın en önemli teknik direktör adaylarından Jorge Sampaoli ile görüşmeler sürerken takımı yakın takibe alan Arjantinli hocanın, istekleri de medyaya sızdı. Sarı-kırmızılı takımı yeniden ayağa kaldırmaya niyetli olan Sampaoli, oynatacağı futbol ile taraftarları kendisinden geçirmeye hazırlanıyor. 4-3-1-2 ve 3-4-3 gibi hücum ağırlıklı sistemleri tercih eden deneyimli teknik adamın yeni dönemdeki yıldızı da Wesley Sneijder olacak. Çift forvetin arkasında Sneijder'i çok daha efektif kullanmayı planlayan Sampaoli, yönetimden Selçuk İnan'la beraber oynayacak ön libero özelliği yüksek iki oyuncu talep etti. Sampaoli ayrıca birisi top indirecek ve sırtı dönük oynayacak diğeri ise skor yapacak tek vuruş ustası bir golcü istedi. 

Galatasaray'ın oyuncu kadrosunun bu haliyle yetersiz olduğunu ama 4 nokta transfer yapılması halinde yeniden şampiyonluk mücadelesi verilebileceğini belirtti. Sampaoli'nin bu 4 transfer için, Güney Amerika'da yakından bilinen ama Avrupa'da henüz tanınmayan bazı isimleri de Galatasaraylı yöneticilere ilettiği bildirildi. Artık yönetim ile detayları görüşen 56 yaşındaki çalıştırıcının, ligin tamamlanmasının ardından sözleşme imzalaması bekleniyor.

GALATASARAY HAYRANLIĞI ALİ SAMİ YEN'E DAYANIYOR

Galatasaray'la dirsek temasında olan Jorge Sampaoli'nin sarı-kırmızılı takıma sıcak bakmasını "taraftar" sağladı. Şili ile Copa America'yı kazandıktan sonra Avrupa'ya açılmanın zamanının geldiğini belirterek menajerine bu yönde talimat vermişti. Güney Amerika'da değişik takımlarda teknik direktörlük yaparken, Türkiye'ye de gelen ve daha Ali Sami Yen Stadı zamanında Galatasaray'ın bazı maçlarını izleyen Sampaoli'nin, sarı-kırmızılı hayranlığının o günlere dayandığı belirtiliyor.

DESIO YİNE DERBİYE GELİYOR

Son olarak Galatasaray'ın F.Bahçe ile 0-0 berabere kaldığı maçı izleyen Jorge Sampaoli'nin yardımcısı Jose Desio'nun hafta sonunda oynanacak Beşiktaş maçında da tribündeki yerini alacağı öğrenildi. F.Bahçe maçından sonra Sampaoli'ye bir rapor hazırlayan Desio'nun, Beşiktaş derbisi sonrasında Arjantinli teknik adama yeni bir rapor sunacağı bildirildi..