Şampiyonlar Ligi’nde gol yağmuru

Şampiyonlar Ligi’nde gol yağmuru
Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçları adeta gol yağmuruna sahne oldu. Manchester City, kendi evinde 7 gollü maçta galip gelmesine rağmen yarı finale çıkan taraf Tottenham oldu. Liverpool ise Porto karşısında rahat kazandı.

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final mücadeleleri bol gollü mücadelelere sahne oldu. Tottenham, deplasmanda 4-3 mağlup olmasına rağmen turu geçen taraf olurken, Liverpool ise Porto karşısında zorlanmadan yarı finale çıkan takım oldu.

Şampiyonlar Ligi çeyrek final mücadelesinde Manchester City, deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Totenham'ı konuk etti. Tam 7 golün atıldığı mücadeleyi ev sahibi ekip 4-3 kazanırken turu geçen taraf Tottenham oldu.

Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta ilk 21 dakikaya tam 5 gol sığdı! Henüz 4. dakikada Sterling'in golüyle ev sahibi ekip öne geçerken, 7. ve 10. dakikalarda Heung-Min Son, Tottenham adına cevap veren futbolcuydu. 11. dakikada Bernardo Silva City adına beraberlik golünü atarken, 21. dakikada da Sterling bir kez daha sahneye çıktı ve Manchester City'i 2-1 öne geçirdi.

İkinci yarıda Sergio Agüero, 51. dakikada ev sahibi adına farkı ikiye çıkardı ancak İspanyol golcü Fernando Llorente, 73'te skoru 4-3'e getirerek konuk ekibi avantajlı skora taşıdı. Manchester City'nin uzatma dakikalarında attığı golü ise Cüneyt Çakır VAR'a giderek iptal etti.

Tottenham, 4-3'lük skoru 90 dakikanın sonuna kadar sürdürdü ve deplasmanda daha fazla gol attığı için Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıkan takım oldu.

Tottenham'ın yarı finaldeki rakibi Juventus'u eleyen, bu senenin sürpriz takımı Ajax olacak. Yarı final ilk maçları 30 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında oynanacak.

LIVERPOOL ZORLANMADAN YARI FİNALDE

Gecenin diğer mücadelesinde ise Porto deplasmanına konuk olan Liverpool, rakibini 4-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

İlk maçta da rakibini Anfield Road'da 2-0'lık skorla geçen Kırmızılar, toplamda 6-1'lik galibiyet elde ederek yarı finale adını yazdırdı.

Bu sonuçla birlikte Liverpool, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Barcelona'nın rakibi oldu.

İlk yarının büyük bir bölümünde gol sesi çıkmadı. Ardından 26. dakikada gol perdesini ilk aralayan isim Sadio Mane oldu. İlk yarı, Liverpool'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda bu kez Mohamed Salah sahne aldı. 65'te farkın 2'ye çıkmasının ardından 68'de Eder Militao ile karşılık veren Porto, durumu farkı 1'e indirdi. Dakikalar 77'yi gösterdiğinde bu kez Roberto Firmino ağları havalandırdı. Virgil Van Dijk, 84'te kapanışı yaptı ve maç, Liverpool'un 4-1'lik üstünlüğüyle bitti.