Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool
Şampiyonlar Ligi’nde iki İngiliz takımının mücadele ettiği dev finali Liverpool kazandı. Klopp’un öğrencileri, Tottenham’ı Salah ve Origi’nin golleri ile 2-0 kazanarak Avrupa’nın en büyük kupasını 6. defa kazanmayı başardı.

Şampiyonlar Ligi’nde Madrid finalinde kazanan Liverpool oldu… İki İngiliz kulübü Tottenham ve Liverpool’un karşı karşıya geldiği maçta Şampiyonluk kupasını Salah’lı Liverpool kaldırdı.

Madrid’de Wanda Metropolitano Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı finale hızlı başlayan Liverpool 28.saniyede penaltı kazandı.

Maçın henüz başında penaltıda topun başına geçen Salah takımını 1-0 öne geçirdi. Muhammed Salah, Avrupa kupaları finallerindeki en erken 3. golü attı. (108 saniye) Enrique Mateos (1959), Paolo Maldini (2005), Muhammed Salah (2019)

86.dakikaya kadar bu skorla gelen ve maçı koparmaya çalışan Tottenham aradığı golü bir türlü bulamadı ve net fırsatları kaçırdı.

87’de oyuna sonradan giren Origi müthiş bir gol atarak skoru 2-0’a getirdi ve finale nokta koyan isim oldu.

İngiltere Premier Lig’de şampiyonluğu Manchester City’e kaptıran Liverpool müthiş sezonu Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ile kapattı.

Daha önce 1977’de Roma, 1978 Londra 1981 Paris, 1984 Roma ve 2005 İstanbul finallerini kazanan Liverpool, Madrid 2019’da da şampiyonluğa ulaşarak kupayı 6.kez müzesine götürdü.