Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları

Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları
Şampiyonlar Ligi’nde son grup maçları 8 mücadeleyle başladı. Gecenin en çok dikkat çeken maçında Ajax, Valencia’ya mağlup olarak grubu 3. sırada tamamladı ve büyük bir şok yaşadı.

Şampiyonlar Ligi’nde son grup maçları dün gece oynana mücadelelerle başladı. Ajax, grup lideri olarak başladığı mücadelede Valencia’ya mağlup olarak gruptan çıkamadı ve yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. Öte yandan Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’in formasını giydiği Lille, Chelsea’ye 2-1 mağlup olarak grubu son sırada tamamladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması heyecanı salı ve çarşamba gecesi maçlarıyla sona eriyor. Gruplarda düğüm son maçlarla çözülürken 6. maç haftasının ilk günü 20.55’te başlayan iki karşılaşmayla start aldı. E Grubu’nda Napoli, Genk’i konuk ederken Salzburg ise Liverpool’u ağırladı. Grupta şansı kalmayan tek takım 1 puanlı Genk, deplasmanda Napoli’ye 4-0 mağlup oldu. Liverpool ise deplasmanda Salzburg’u 2-0’la geçti. Böylece Liverpool 13 puanla grubunu lider bitirdi, Napoli ise 12 puanla ikinci oldu. Rakibine zor anlar yaşatan ve grup aşaması boyunca performansı alkış alan Salzburg ise 7 puanda kaldı. Avusturya temsilcisi yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam ediyor.

Heyecan dolu bir diğer grup olan H Grubu’nda ise Valencia, sürprize imza attı ve deplasmanda Ajax’ı 1-0 mağlup etti. Chelsea ise milli yıldızlarımız Yusuf Yazıcı ve Mehmet Zeki Çelik’in forma giydiği Lille’i 2-1’le geçti. Bu sonuçla Valencia grubu 11 puanla aynı puanlı Chelsea’nin üzerinde lider bitirdi. Büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Ajax ise 10 puanla üçüncü oldu. Hollanda ekibi yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

İşte turlayanlar ve Avrupa Ligi’ne gidenler!

E Grubu’nda Liverpool (13p)ve Napoli (12p), F Grubu’nda Barcelona (14p) ve Borussia Dortmund (10p), G Grubu’nda RB Leipzig (11p) ve Olympique Lyon (8p), H Grubu’nda ise Valencia (11p) ve Chelsea (11p) turladı. E Grubu’nda Salzburg, F Grubu’nda Inter, G Grubu’nda Benfica ve H Grubu’nda Ajax, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.