Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları

Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları
Şampiyonlar Ligi’nde grup maçları dün gece oynanan 8 mücadeleyle sonra erdi. Merih Demiral’ın 90 dakika forma giydiği maçta Juventus deplasmanda Bayer Leverkusen’i 2-0 mağlup etti. Bayern Münih ise Tottenham’ı kendi sahasında 3-1 yendi.

Şampiyonlar Ligi’nde grup maçları sona erdi. Temsilcimiz Galatasaray deplasmanda PSG’ye 5-0 mağlup olarak grubu 2 puanla son sırada tamamladı. Milli oyuncu Merih Demiral’ın 90 dakika forma giydiği maçta ise Juventus Bayer Leverkusen’i deplasmanda 2-0 yenerek grubu lider tamamladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması heyecanı bu gece oynanan maçlarla sona erdi. 4 grupta oynanan 8 maç sonrası bir üst tura yükselen takımlar belli oldu.

Gecenin maçında sahasında Tottenham’ı konuk eden Bayern Münih, rakibini 3-1 mağlup etti. Bayern Münih’in golleri Coman, Müller ve Coutinho’dan gelirken, Tottenham’ın tek sayısı Sessegnon ile geldi. Böylece gruptaki tüm maçlarını kazanan Bayern Münih, 18 puanla grup lideri olarak bir üst tura yükseldi. Tottenham, 10 puanla 2. olarak tur atlayan bir başka takım oldu. Kızılyıldız’ı yenen Olympiakos, puanını 4 yaparak üçüncü sıraya yükseldi ve Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazandı. 3 puanda kalan Kızılyıldız, Avrupa kupalarına veda etti.

C Grubu’nda Manchester City’nin Dinamo Zagreb’i 4-1 yendiği ve Atalanta’nın deplasmanda Shakhtar Donetsk’in 3-0 kazandığı maçlarla grup aşaması sona erdi. 14 puan toplayan Manchester City ve 7 puanlı Atalanta’nın ilk iki sırayı alarak üst tura yükseldiği grupta, Shakhtar Donetsk 6 puanla üçüncü olarak Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazandı. Son sırada yer alan Dinamo Zagreb’in ise Avrupa macerası sona erdi.

A Grubu’nda Paris Saint Germain, temsilcimiz Galatasaray’ı konuk ettiği maçı 5-0 kazandı. 16 puan toplayan Paris Saint Germain, grubu lider olarak tamamladı. Deplasmanda Club Brugge’u 3-1 yenen Real Madrid, 11 puanla ikinci sırada yer aldı ve bir üst tura yükseldi. 3 puanlı Club Brugge, 3. sırada yer alarak Avrupa Ligi’ne gitmeye hak kazanırken, Galatasaray 2 puanla son sırada yer aldı.

D Grubu’nda Atletico Madrid’in sahasında Lokomotif Moskova’yı ve Juventus’un deplasmanda Bayer Leverkusen’i aynı skorlarla 2-0 yendiği maçlar sonunda Juventus, 16 puanla grubu lider tamamladı ve üst tura yükseldi. 10 puanlı Atletico Madrid ikinci oldu. 6 puanla Bayer Leverkusen, 3. sırada kaldı ve Avrupa Ligi’ne gitmeye hak kazandı. Lokomotif Moskova ise 3 puanla son sırada kaldı.