Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist Atletico Madrid

Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist Atletico Madrid
Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı gecede Atletico Madrid, sahasında 1-0 kazandığı ilk maçının rövanşında deplasmanda Bayern'e 2-1 kaybetse de tarihinde 3. kez Devler Ligi'nde finale yükseldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Final 2. maçında Alman ekibi Bayern Münih, Allianz Arena'da İspanyol temsilcisi Atletico Madrid'i konuk etti. Geçen hafta İspanya'da oynanan maçı 1-0 kaybeden Bayern Münih, evinde 2 farklı galibiyet hedefiyle sahaya çıktı.

İlk yarı baskılı bir oyun oynayan Bayern Münih 31. dakikada Xabi Alonso ile golü bularak 1-0 öne geçti. 34. dakikada ise ev sahibi ekip Müller ile penaltı vuruşundan yararlanamadı. İlk yarı bu skorla bitti. İkinci yarıda dakikalar 54'ü gösterirken Atletico Madrid Griezmann ile skoru eşitledi. Finale yükselebilmesi için 2 gole ihtiyacı olan Bayern Münih 74. dakikada Lewandowski ile skoru 2-1'e getirdi. Maçın 84. dakikasında bu sefer Atletico Madrid, Fernando Torres ile penaltı atışından yararlanamadı. Maç 2-1 sona erdi.

Bu skorla finale yükselen takım Atletico Madrid oldu. Atletico Madrid, yarın oynanacakReal Madrid – Manchester City maçının kazananıyla finalde eşleşecek.

TARTIŞMALI PENALTI KARARI

Manchester City-Real Madrid maçının ardından üst üste 2 yarı final maçı yöneten ilk hakem olan Cüneyt Çakır maçta talihsiz anlar yaşadı. Herkesin ofsayt beklediği Atletico Madrid'in Griezman ile bulduğu golde devam kararı vererek takdir toplayan Çakır, maçın 83. dakikasında çaldığı penaltıyla kararıyla Alman ekibinin tepkisini topladı.
Dakikalar 83'ü gösterdiğinde ise Atletico Madrid penaltı kazandı. Javi Martinez'in ceza sahası çizgisi üzerindeki müdahalesiyle Fernando Torres'in yerde kaldığı pozisyon sonrası Çakır maçta ikinci kez beyaz noktayı gösterdi. Penaltıda Fernando Torres'in vuruşunu kaleci Neuer kurtardı.