Samsun Valisi: "Elin Arap'ı bizi beğenmiyor"

Samsun Valisi: "Elin Arap'ı bizi beğenmiyor"
Samsun Valisi'nin İbrahim Şahin'in, Kuveyt'te yaşadığı bir anısını anlatırken "Elin Arap'ı bizi beğenmiyor" demesi sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve ilki Samsun'da yapılan 'Yabancı dil eğitiminde yol haritası çalıştayı' kentteki bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Yabancı Dil Eğitiminde Yol haritası Çalıştayı’ programında konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Kuveyt'e gittik. Kuveyt'te turizm acente sahipleri dediler ki, 'Ya biz Samsun'a geldik. Ama kimse yabancı dil bilmiyor. Nasıl anlaşacağız?' dediler. Şimdi elin Arab'ı bizi beğenmiyor. Ama haklı. Çünkü kimle konuşsan İngilizce anlaşabiliyorsun. İngilizce biliyorlar. İngilizce dünya dili. Kaçınılmaz bir şekilde öğreneceğiz" dedi.

ELİN ARAP'I BİZİ BEĞENMİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve ilki Samsun'da yapılan 'Yabancı dil eğitiminde yol haritası çalıştayı' kentteki bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirildi. 2 gün sürecek çalıştayın açılış programına Samsun Valisi İbrahim Şahin de katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen'in ardından konuşma yapan Vali Şahin, yabancı dilin muhakkak bilinmesi gerektiğini belirterek, "Kuveyt'e gittik. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'la, kardeş şehir anlaşması yapmak için. Kuveyt'te turizm acente sahipleri dediler ki, 'Ya biz Samsun'a geldik. Ama kimse yabancı dil bilmiyor. Nasıl anlaşacağız?' dediler. Şimdi elin Arap'ı bizi beğenmiyor. Ama haklı. Çünkü kimle konuşsan İngilizce anlaşabiliyorsun. İngilizce biliyorlar. İngilizce dünya dili. Kaçınılmaz bir şekilde öğreneceğiz. Bir dil öğrenildimi diğer diller de öğreniliyor. Ben bu çalıştaya katkı veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.