Patlayan Samsung telefonda ortaya çıkan hata: İlk kez paylaştılar

Patlayan Samsung telefonda ortaya çıkan hata: İlk kez paylaştılar
6 yıl önce piyasaya sürülen Samsung Galaxy Note 7'nin bataryası pil yuvasından milimetrik ölçüde daha büyük olduğu için yerleştirme sırasında gözle görülemeyecek düzeyde bir bükülme meydana getirdi ve patladı.

Galaxy Note 7 modelinde yaşanan sıkıntıların ardından Samsung tarafından yapılan açıklamaya göre bu modelin bataryası, cihazın pil yuvasından milimetrik ölçüde daha büyük olduğu için yerleştirme sırasında gözle görülemeyecek düzeyde bir bükülme meydana geliyor, bu da bataryanın patlamasına veya yanmasına yol açıyordu.

Fakat toplatılmadan önce yurt dışında cihazı inceleme şansını bulan bazı kişiler, her ne kadar ürünün kutusunda ve açıklamalarında 15W Adaptif Hızlı Şarj desteği olduğu belirtilse de aslında Galaxy Note 7’nin Snapdragon 820 işlemci kullanan versiyonunun 25W’a kadar bir destek sunduğunu söylüyor.

Fakat o dönem SD 820 kullanan diğer telefonların aksine Samsung, Quick Charge 3.0 desteğini ne adaptöründe ne de cihazında sunmamıştı. Fakat son tanıtılan S22 serisinde bile 25W hızlı şarj kullanan şirketin (S22 Ultra da 45W desteği bulunuyor) aslında 6 yıl önce bu adımı attığı ortaya çıktı.

İddiaya göre, Samsung o dönem birçok ülkede Exynos işlemcili modelini sattığı için ve bu çip 25W’ı desteklemediği için, ABD ve bazı diğer bölgelerde piyasaya sürdüğü Snapdragon 820’li modelinin bu desteğini gizleme kararı aldı.

Galaxy Note 7 teknik özellikleri:

Ekran: 5.7 inç, 2K, Super AMOLED, Gorilla Glass 5

İşlemci: Dört adet 2.6 GHz ve dört adet 1.5 GHz hızında çalışan Exynos 8890 işlemci / SD 820

GPU: Mali-T880 MP12 GPU

RAM: 4 GB RAM

Depolama: 64 GB depolama alanı, microSD destekli

Arka Kamera: 12 Megapiksel f/1.7, 26mm lens, OIS

Ön Kamera: 5 Megapiksel f/1.7, 22mm lens

Pil: 3.500mAh

İşletim Sistemi: Android 6.0 Marshmallow, Yenilenmiş TouchWiz

Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 4.2, NFC, USB Type-C

İlgili Haberler