Samsung kullanıcılarına korkutan mesaj

Samsung kullanıcılarına korkutan mesaj
Samsung, geçtiğimiz günlerde kullanıcılarına “Find My Mobile” aracılığıyla bildirim gönderdi. Bildirim, kullanıcılar arasında tedirginlik yarattı.

Dünyanın önde gelen telefon üreticilerinden Samsung, kullanıcılarına gönderdiği bildirimle gündem oldu. Geçtiğimiz günlerde Galaxy S20 ailesi ve Galaxy Z Flip‘i tanıtan firma, kullanıcılarına “Find My Mobile” aracılığıyla bildirim gönderdi. Samsung‘ta gerçekleşen yanlış bildirim gönderimi, dünyanın birçok ülkesinde görüldü. Türkiye‘deki cihazlar da dahil olmak üzere birçok telefonda “Find My Mobile” uygulamasından “1” mesajını içeren bildirim geldi.

Samsung kullanıcıların cihazlarını kaybettiklerinde yerini tespit edebilmek için kullanılan uygulama “Mobil Cihazımı Bul” (Find My Mobile) servisi üzerinden gönderilen bildirim, milyonlarca Samsung kullanıcısını korkuttu.

Kullanıcıların kafasını karıştıran bu bildirim, bazı Samsung tablet bilgisayarlar dahil olmak üzere Android O veya daha yeni sürümlerde çalışan Galaxy cihazlarının etkilendiği görüldü.

"ÖZÜR DİLERİZ"

'Find My Mobile' aracılığıyla kullanıcılarına "1" mesajını içeren bildirim yollayan Samsung'dan konuya ilişkin açıklama geldi. Güney Koreli mobil üretici yaptığı açıklamada, bu uyarının yanlışlıkla ve "sınırlı sayıda" cihaza gönderildiğini belirtti. Ayrıca Samsung'un Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Bu bildirim, dahili test sırasında istemeden gönderilen bir mesaj olarak onaylandı ve cihazınız üzerinde hiçbir etkisi yok. Bu durumun müşterilerimize vermiş olabileceği rahatsızlıklardan dolayı özür diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 

hczt5-1582264932-0149-w750-h600.jpg

 

 

samsung-yanlislikla-kullanicilarina-bildirim-gonderdi-2.jpg