Samsung, yeni ön kamera iddiaları ile gündemde

Samsung, yeni ön kamera iddiaları ile gündemde
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte akıllı telefonlar evrim geçirmeye devam ediyor. Birçok firma cihazlarında sadece ekrana yer verebilmek için çalışmalar yürütüyor. İddialara göre, Samsung cihazlarda ön kamera ekran altında olacak.

Ar-ge birimi yöneticilerinden Yang Byung-duk geçtiğimiz aylarda bir açıklamada bulundu. Kamera deliğini görünmez hale getirmek için çalışmalar yürüttüklerini belirten Yang Byung-duk, sürecin sonunda tam ekran cihaz hedeflerini tamamlayacaklarını söyledi.

Şirket bu yıl Galaxy s10 ve Galaxy Note 10 ailesinde ekranda HIAA (Hole in Active Area) adını verdiği bir teknoloji kullanmıştı. HIAA teknolojisi sayesinde kamera çevresinde de görüntü elde edebilen firma, bu özelliği bir üst seviyeye taşımak için hazırlanıyor.

İddialara göre firma ön kamera çalışmaları için HIAA2 çalışmalarına başladı. İlk ekipmanların alındığını belirten bazı kaynaklar, önümüzdeki sene amiral gemisi telefonlarda bu teknolojinin kullanılacağını belirtti.

 

Ön kameranın Galaxy S11 ve Galaxy Fold 2 modellerine gelmeyeceğini iddia eden ve Samsung ile ilgili bilgiler yayınlayan bir Twitter kullanıcısı mevcut. Benzer şekilde başka kaynaklarda da Fold 2 modeli için böyle bir özelliğin gelmeyeceği hakkında iddialar yer alıyor.

Samsung yeni nesil teknolojilerini orta seviye cihazlarında deneyimleyen bir firma. Bu sebepten dolayı ön kamera özelliği ilk olarak Galaxy A serisine gelebilir. Xiaomi ve Oppo gibi şirketlerin de bu teknoloji üzerinde çalışmalar yaptığı biliniyor. Ancak şimdilik firmalar bu konuda açıklamada bulunmaktan kaçınıyor.