Sanat sokağa taşınıyor

Sanat sokağa taşınıyor
5 yıl boyunca Edirne’de Kurucu Genel Koordinatör Gencay Adıgüzel ve 750 gönüllünün katılımıyla gerçekleştirilen ve bu yıl altıncısı düzenlenen Geleneksel Sokakta Sanat Var Kültür ve Sanat Festivali, sanatseverleri sokağa çağırıyor.

Bu yıl 6.'sı Mayıs aynın ilk haftası Edirne'de ikinci haftası İstanbul'da gerçekleşecek Sokakta Sanat Var Kültür ve Sanat Festivali sanatseverleri bekliyor.

Türkiye'nin en kapsamlı sanat festivallerinden 6. Geleneksel Sokakta Sanat Var Kültür ve Sanat Festivali 10 günlük bir programla başlıyor. İstanbul'daki festival Beşiktaş Belediyesi'nin desteği ile hayat bulacak. Sokakta Sanat Var Kültür ve Sanat Derneği Sanatı, Barış ve Özgürlük için sokağa çıkarıyoruz diyerek Güzel Bir Dünya'nın Mümkün olduğunu dile getiriyor. Festivalde asıl hedeflenen, halkın sanatla iç içe olması…

sokak.jpg

Festivalde farklı milletlerin bir araya gelmesiyle de festival yerelden evrensele doğru bir boyut kazanmıştır. Program kapsamında Beşiktaş'ın çeşitli noktalarında kurulacak belli başlı atolyeler; çocuk atölyesi, resim, heykel, özgün baskı, karakalem, grafitti, maske, karikatür, hat, ebru, edebiyat…vb'dir. Görsel performans ve sahne gösterim çalışmaları ise tiyatro, dans, müzik dinletisi, şiir dinletisi, gölge oyunları…vb alanlarından oluşmaktadır.

sokaktasanat.jpg

SSV Derneği çalışmalarına Edirne ve İstanbul olarak devam etmesinden de öte yeni iki ilde de dernek açmayı planlıyor. Böylece Türkiye'nin her yerine SSV Derneğini taşıyacak kırsalda, okulda, meydanda sanatı ortak bir dil haline getirecek. Çünkü SSV Derneği değişimin sanatla olacağına inanmaktadır. Özelikle bir çocuk değişir dünya değişir diyen SSV derneği çocuk atolyesini önemsiyor. Çocuklar güzelleşirse dünya güzelleşecektir işte o zaman güzel bir dünyanın tam içinde olmuş olacağız diye bu yola çıkarak sanatı sokağa taşıyor…