Sancaktepe Hastanesi açıldı

Sancaktepe Hastanesi açıldı
Sancaktepe Acil Durum Hastanesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla açldı.

Sancaktepe Acil Durum Hastanesi hizmete açıldı. Açılışta konuşan Erdoğan, "Uluslararası herhangi bir hasta, buraya gelmek istediğinde rahatlıklar bu piste inip, hastaneye gelecek. Aynısı Yeşilköy için de geçerli ve havalimanına inecek ve tedavisini yaptırabilecek. Sağlık turizmini hedefliyoruz ve bunu başaracağız dedik." ifadelerini kullandı.

Açılışta konuşan Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Sevgili İstanbullular, değerli misafirler Prof. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Sözlerimin başında tüm hocalarımızla birlikte Feriha Öz hocamıza Allah’tan rahmet diliyoruz.

Yeşilköy’deki hastaneye de Murat Dilmener hocamızın ismini verdik. Salgın döneminde büyük bir özveri ile çalışan hocalarımızın isimlerini hastanelerimize verdik. Okmeydanı’ndaki şehir hastanesine de Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu hocamızın ismini verdik. Aynı şekilde Hadımköy’deki hastanemizi de restore ederek, Niyaz Kurtulmuş hocamızın ismini verdik.

Evet, hastaya bir yudum su vermeyi, hak şarabı içmenin medeniyetinden gelmiş bir millet olarak, yaptıklarımızla gurur duyuyoruz."

"190’I AŞKIN ÜLKEDEN TALEP GELDİ"

"Mimarından, mühendisinden, hastane inşaatında çalışan tüm işçilerimize teşekkür ederiz.

Türkiye önemli imkanlara sahip hale gelmiştir. Hastanemizi pistin yanında yaptık, bu önemli bir özellik. Burası da daha önce askeri havalimanıydı. Uluslararası herhangi bir hasta, buraya gelmek istediğinde rahatlıklar bu piste inip, hastaneye gelecek.

Aynısı Yeşilköy için de geçerli ve havalimanına inecek ve tedavisini yaptırabilecek. Sağlık turizmini hedefliyoruz ve bunu başaracağız dedik.

72 bin metrekare kapalı alana, binlerce yataklı hastane yaratmak, hem de bu kadar kısa bir sürede yapmak, dünya çapında bir başarıdır.

Bu hastanelerimiz, kendi vatandaşlarımızla birlikte, şifayı ülkemizde arayan herkese hizmet verecektir. Yabancı hasta sayımızın önümüzdeki yıllarda önemli oranda artmasını bekliyoruz. Zira, şu an itibariyle 190’ı aşkın ülkeden talep geldi. 90'ı aşkın ülkeye her konuda sağlık malzemesi gönderdik. Bu konuda nazlanmadık. 

Dedik ki, madem sıkıntınız var, biz de elimizden geleni yapacağız.

Son 18 yılda inşa ettiğimiz 1500 hastane, 4 bin sağlık kurumu ve 240 bin yatak kapasitesine, hocalarımızın da katkısı ile ulaştık.

323 olan bilgisayarlı tomografi sayısını 1210’a, 618 olan ambulans sayısını 5382’ye çıkarmamış olsaydık bu başarayı gösteremezdik. Şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunu şimdi daha iyi görüyoruz.

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile yaptığımız her yatırımın karşılığını aldık. Feriha hocamızın 3 evladı da Profesör. Onlara da söyledim, yetiştireceğiniz öğrenciler çok önem arz ediyor dedik. Biz fiziki mekanları hazırlıyoruz, hocalarımızı da siz hazırlayın dedik. Bu işte ne kadar büyük hamleler yaparsak, hastaneler gelen hastalarımız da hocalarımızdan şifa bulacak."

"BİZDEN DESTEK İSTEDİLER. BİZ DE HER YERE GÖNDERDİK"

"Bizden destek istediler. Biz de her yere gönderdik. Ürettik, üretmeye devam ediyoruz. Serbest çalışanlar, gayet makul ödemelerle sistemde yer alıyor. Bu rakamı ödeyecek gücü olmayan vatandaşlarımızın primlerini de devlet olarak biz üstleniyoruz. Özel sağlık kuruluşlarından hizmet almak isteyenler de oldukça makul olan farkı ödeyerek, bu rakamlardan yararlanabiliyor. Diğer ülkelerin hiçbirinde böyle bir sistem yok. Oralarda insanlar, yeteri kadar paraları varsa sağlık hizmeti alabiliyor.

Biz, yurt dışında ölüme terk edilen insanlarımızı ambulans uçaklarla aldırdık."

"TÜRKİYE’NİN BU SAVRULMALARININ SÜRMESİNİ İSTEYENLER"

"Türkiye’deki GSS’yi incelemek için dünyanın dört bir yanındaki heyetler, ülkemize geliyor. Değerli misafirler, Türkiye son 2 asır boyunca tarihi fırsatları kaçırmıştır. Türkiye’nin bu savrulmalarının sürmesini isteyenler, darbelerden, vesayetlere kadar medet ummuştur.

Milletimizin böyle bir tevekkül, inanç ve dişi ile tırnağı ile kazıyarak, bu günlere gelmiştir. Milli iradeden aldıkları destek ile bazıları darağacağına gönderilmiş, bazıları da dar ağacına gönderilmekle tehdit edilmiştir.

Abdulhamit, Mustafa Kemal, Adnan Menderes ve Turgut Özal’ın milletimizin gönlünde yer edinmesinin nedeni budur.

Biz burada 1800 odalı hastaneyi yaptık. Belediye başkanımız Şeyda hanım, Şehir Hastanesi’ni soruyordu.

Benden duyurması, araması Sağlık Bakanımızdan. Daha 1 asır önce hasta adam yaftası ile tarihe gömülmek istenen milletin, bugün bu noktaya gelmesi, gıpta ila takip edilmesi önemlidir. 2023 için büyük ve güçlü bir Türkiye bırakmakta kararlıyız. 2071 yılında dünya sahnesinde önemli bir Türkiye olacağından eminiz. Feriha Öz hastanemizin ülkemize, insanlığa hayırlı olmasını diliyorum."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane açılışında açıklamalarda bulundu: 

"Hayatını Patalojiye adayan Feriha Öz, sadece yaşarken değil, ölümü ile de patalojinin tanıtılmasını sağladı. Doktorumuzun adı ile kurulacak acil birimimizin, doktorumuzun adını yaşatmasını ümit ediyoruz.

Genç meslektaşlarıma sadece modern binalar değil, insana hizmet şuurunu da bıraktığımızı düşünüyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım, ülkemizi ismini sağlıkta önemli harflerle yazdıracak. İstanbul'un fethinin yıl dönümünü  kutluyorum."