Sandık itirazlarına çifte standart!

Sandık itirazlarına çifte standart!
İstanbul başta olmak üzere pek çok yerde AKP’nin sandıklara yaptığı itirazların tamamına yakını kabul edilirken muhalefetin itirazları ise reddediliyor.

31 Mart seçimleri sonrasında birçok seçim çevresinde sandıklara yapılan itirazlara ilçe ve il seçim kurullarının farklı yaklaşımı dikkat çekiyor. AKP ve MHP’nin seçim sonuçlarına itirazlarının tamamına yakını kabul edilirken CHP, İYİ Parti ve SP’nin başvuruları reddedildi.

Balıkesir Büyükşehir ve ilçelerinde, Uşak’ta, Manisa Şehzadeler, Köprübaşı ve Yunusemre ilçeleri ile Isparta’nın Gelendost ve Bursa’nın Mustafa Kemal Paşa ilçesinde İYİ Parti’nin itirazları kabul görmedi. İYİ Parti’nin Mersin Bozyazı ve Kocaeli Körfez’deki yeniden sayım talebi de reddedildi.

YUSUFELİ DE OYLAR KAYIP

Muhalefetin yaptığı ve reddedilen itirazlar bunlarla sınırlı değil. Adana Kozan’da resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan MHP adayına seçilme yeterliliğine sahip olmadığı gerekçesiyle Saadet Partisi ve İYİ Parti tarafından yapılan itiraz da reddedildi. Ankara Beypazarı ve Şanlıurfa Siverek’te yeniden sayım talebinde bulunan İYİ Parti ve CHP’nin yaptığı itiraz sonuçsuz kaldı. Seçimi ilk sayımda iki oy farkla CHP adayı Barış Demirci’nin kazandığı Artvin’in Yusufeli ilçesinde ise AKP’nin yaptığı itiraz üzerine yeniden yapılan sayımda bu kez AKP adayı Eyüp Aytekin üç farkla seçimi aldı. CHP beş oy pusulasının kayıp olduğu ve usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla İl Seçim Kurulu’na başvurdu, iki pusula için itiraz kabul edildi. Eğer bir oy pusulasında daha itiraz kabul görürse seçimler iptal edilecek. SP’nin Kocaeli Dilovası, CHP’nin de Derince ilçesindeki sonuçlara itirazı ise reddedildi.

secim-itiraz-002.jpg