Şanlıurfa'da belediyenin açtığı fuarı duyan bilen yok!

Şanlıurfa'da belediyenin açtığı fuarı duyan bilen yok!
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Şanlıurfa Evlilik Hazırlıkları ve Mobilya Fuarı’nın tanıtımının yapılmamasına tepkiler devam ediyor.

Yeniçağ Adana / Yalçın Memiş

Fuar alanına giderek incelemelerde bulunan İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, firmaların katılımın çok az olması nedeniyle tepkili olduğunu dile getirerek, “Fuarı yapmış olmak için yapanlar, katılan firmaları dahi düşünmüyor. Fuardan kimsenin haberi yok. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün tanıtımı dışında konuyla ilgili bir çalışma yapılmadı” dedi.

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, “18- 26 Eylül tarihleri arasında Evlilik Ve Mobilya Fuarı Şanlıurfa’da açıldı. Bizim haberimiz yok, vatandaşımızın haberi yok. 2.5 milyon nüfusa sahip olan Şanlıurfa ilimiz Suriyelilerle birlikte 3 milyon nüfusa sahip. Fuarın tanıtımı, reklamı yapılmamış. Tevafuk oldu, sosyal medyada arkadaşlarımızın paylaştığı fuarın reklamını görüp biz burayı ziyaret ettik. Esnaf "Fuarın tanıtımı yapılmadı, başkanım çok mağduruz, ciddi maliyetlerle biz bu standı açıyoruz" diyor. Zaten esnaf perişan, zor durumda, kirasını ödeyemiyor. Belki iş yaparım düşüncesi ile fuarda stant açmış ve bu fuarın maliyetleri çok ciddi yüksek 100-150 Bin TL civarında giderleri olan esnaf kardeşlerimiz var. Tanıtımı yapılmamış, aracı firma ile görüştüğümüzde biz gerekli afişleri, gerekli reklamları yapmaya çalıştık, bazı alt geçit, üst geçitlerde fuarın tanıtımı için büyük afişler astık, ama 1 gün sonra o afişler kaldırılıp Zeynel Abidin Beyazgül''ün fotoğrafları, afişleri asıldı diyorlar. Ben merak ediyorum her yerde neden büyükşehirin reklamı, Zeynel Abidin Beyazgül''ün reklamı var. Kendisi mankenlik ajansına mı taliptir, adaydır onu merak ediyoruz. Sizlerin adına bunu soruyorum; kardeşlerimiz sıkıntılı, biz onların sesi olmak için böyle bir açıklama yapma gereği duyduk” dedi.

KENDİSİ İLE BARIŞIK HALKTAN UZAK BAŞKAN

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, “Tesadüfen bu yıl 4.sü düzenlenen Evlilik ve Mobilya Fuarına gittik. Fuar reklamının yetersiz olduğunu dile getiren esnafımız Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin aracı firmanın yapmış olduğu reklamları kaldırdığını söyledi. Onların yerine kendine aşık olan, sosyal medya başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün fotoğraflarının yer aldığı çalışmalar memleketin dört bir yanına astırmıştır. Fuar reklamlarını kaldırıp kendi fotoğraflarını asan Başkanın, kendisi ile barışık halktan uzak olması yine dikkatimizden kaçmamıştır” diye konuştu.


 
FUARIN TANITIMI YAPILMADI, BAŞKANIN FOTOĞRAFLARI ASILDI

Fuara katılan firmalar ise önceki yıl yapılan fuara katılımın çok yüksek olduğunu dile getirerek, “Bu yıl katılımın az olmasının nedeni büyükşehirin hiç bir şekilde bize destek olmaması, reklamsal yönde çalışma yapılmamasıdır. Fuar alanında gördüğümüz tek şey Büyükşehir Belediye Başkanımızın fotoğrafları. Hiç bir şekilde bir yerde fuarla ilgili fuarla ilgili reklamsal yönde hiç bir katkı bize sağlanmadı. Bu faturada bize kesildi. Yaptığımız masrafı çıkartamadık. Fuarda hiç insan yok, bu şekilde olması bize çok büyük zarar veriyor. Kendi masrafımızla beraber ciddi satış yapıp masrafı çıkartıp önümüze bakmamız gerek ama şuan daha masrafın yarısını bile çıkaramadık. Maalesef şuan sadece biz değil bütün esnaflar aynı sıkıntıyı yaşıyor" ifadelerini kullandı.