Şanlıurfa'da ekiplere taşlı sopalı saldırı. Kayıp kaçak bedelini masum vatandaş ödüyor

Şanlıurfa'da ekiplere taşlı sopalı saldırı. Kayıp kaçak bedelini masum vatandaş ödüyor
Şanlıurfa’da kaçak elektrik denetimine çıkan ekipler, mahallelinin taşlı ve sopalı saldırısına uğradı. Olayda 3 görevli yaralandı, jandarma havaya uyarı ateşi açarak kalabalığı dağıttı. Şanlıurfa'da kaçak kaçak kullanım yüzdesi 58,8 olarak tespit edildi. Vatandaşlar "Faturalarda kayıp kaçak bedelini masum insanlara yüklemek hem vicdansızlık hem de adaletsizlik" yorumunu yaptı.

Şanlıurfa'da ekiplere taşlı sopalı saldırı. Kayıp kaçak bedelini masum vatandaş ödüyor

DHA''nın haberine göre, olay Harran’a bağlı Abancurda ile Şeben mahalleleri arasında meydana geldi. Denetime çıkan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri, kaçak elektrik kullanan ve borçlarını ödemeyen hanelerin elektrik panolarını sökmek istedi.

Bu sırada ekiplere tepki gösteren mahalleli, taş ve sopaları kullanarak, saldırıda bulundu. Olayda 3 DEDAŞ görevlisi, hafif yaralandı. İhbarla olay yerine sevk edilen jandarma ekipler ise havaya uyarı ateşi açarak kalabalığı dağıttı. 

DEDAŞ ekipleri, araçlarıyla mahalleden jandarma eşliğinde çıktı. Bu anlar, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

ŞANLIURFA LİSTEDE

Urfanatik''te 20 Eylül''de yayımlanan habere göre, Türkiye''de tüm illerin kaçak elektrik kullanımına ilişkin oranları yayınlandı. Güneydoğu illerinin, kaçak elektrik kullanım yüzdesinde birinci sırada yer alırken Şanlıurfa da yüzde 58,8 kaçak kullanımla listede yer aldı.

Güneydoğu Anadolu, kaçak elektrik kullanımında bölgedeki illerin toplam verileriyle birlikte ilk sırayı aldı. Bu bölgede 72,7''lik yüzdeyle Mardin, ilk sırayı diğer illere kaptırmadı. Kaçak elektrik kullanımında Mardin''den sonra diğer Güneydoğu Anadolu bölgesindeki iller geldi.

Denizli, 1,3''lük oranla en az kaçak elektrik kullanımının yaşandığı şehir. Öte yandan Güneydoğu Anadolu''nun yanı sıra kaçak elektrik kullanımının en az yaşandığı yer ise Ege bölgesi oldu.

Ege bölgesinde ise oran bazında kaçak elektrik kullanımının en az yaşandığı şehir ise 1,3''lük yüzdeyle Denizli oldu. Ayrıca kaçak elektrik kullanımının en çok yaşandığı şehir olan Mardin''in, nüfusu daha az olmasına rağmen, tekstil sanayinin merkezi konumundaki Denizli''den daha çok elektrik tükettiği de ortaya çıktı.

VATANDAŞ İSYANDA

Elektrik faturalarında bile adaletsizliğin olduğunu belirten vatandaşlar isyan etti. Elektrik faturalarını zamanında ödeyenlerin ödül yerine cezalandırıldığını belirten vatandaşlar "Şanlıurfa''da yaşananlar ortada. Dinden, imandan, adaletten bahsederler ama kaçak elektriği de kullanırlar. Şirket zarar etmesin diye o bedeli de masum vatandaşa ödetirler. Bizi kimse adaletten bahsetmesin" yorumunu yaptı. 

 

İlgili Haberler