Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası

Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası
Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesini öngören teklif, 4 partinin de oylarıyla kabul edilerek yasalaştı. Partiler kanunun yasalaşmasını ayakta alkışladı. Erdoğan'dan da onay geldi.

TBMM Genel Kurulunda, Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesini öngören teklif, kabul edilerek yasalaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, 6702 sayılı 'Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası Verilmesi Hakkında Kanun'u onaylayarak, yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

KURTULUŞ SAVAŞI'NDAKİ DESTANSI MÜCADELESİNDEN ÖTÜRÜ VERİLECEK

Kanuna göre, Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği destansı mücadeleyle büyük kahramanlık gösteren Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilecek.

TEKLİF 4 PARTİNİN BÜTÜN MİLLETVEKİLLERİNİN OYLARIYLA OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Teklif, AK Parti, CHP, HDP ve MHP'li bütün milletvekillerinin oylarıyla oybirliği ile kabul edildi. Başkanlık Divanında bulunan Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve katip üyeler ile AK Parti, CHP, MHP ve HDP'li milletvekilleri ayağa kalkarak teklifin kabul edilmesini alkışladı.

ÇELİK ARDINDAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPTI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, teklifin kabul edilmesinin ardından teşekkür konuşması yaptı.

Çelik, "Şanlıurfa'nın kurtuluşunda büyük rol oynayan 12'leri rahmet ve minnetle anıyorum.1984'te verilen şanlı unvanı da bugün verilen İstiklal Madalyası da onların hediyesidir." diye konuştu.

Atatürk başta olmak üzere bütün milli mücadele kahramanlarını rahmetle andığını belirten Çelik, "Bugün vatanımızdan, birliğimizden, beraberliğimizden, kardeşliğimizden, ezanımızdan, özgürlüğümüzden bahsediyorsak, bunu milli mücadele kahramanlarına borçluyuz. Ekmeğimizi geçmişte böldük, bugün de böleriz ama vatanımızı böldürmedik, bundan sonra da böldürmeyiz. Vatan toprağını pazarda bulmadık." dedi.

ERDOĞAN ONAYLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6702 sayılı 'Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası Verilmesi Hakkında Kanun'u onaylayarak, yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada onaylanan kanuna ilişkin şöyle denildi:

"6702 sayılı 'Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası Verilmesi Hakkında Kanun' Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Anayasanın 89'uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104'üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir."

BAKANLAR KURULU ŞANLIURFA'DA TOPLANACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 5 Nisan günü gerçekleşen AK Parti Grup Toplantısı'nda,Bakanlar Kurulu toplantısının ilk defa Ankara dışında Şanlıurfa'da yapılacağını açıklamıştı. Davutoğlu, Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği mücadeleyle kahramanlık gösterenŞanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesi için Meclis çalışmasına işaret ederek şöyle demişti:

"Bundan sonra her fırsatta ülkemizin her yerinde ülkemizin birliğini, beraberliğini haykırmaya devam edeceğiz. İnşallah 11 Nisan'da da Şanlıurfa'dayım. Şanlıurfa'da daAnkara dışındaki ilk Bakanlar Kurulu toplantısını yapacağız, kurtuluş gününde. Sizlerin desteğiyle bu hafta içinde inşallah süratle tamamlanır. İstiklal Madalyası'nı da inşallahŞanlıurfa'ya TBMM Başkanı'mızla birlikte götürmek nasip olur."