Saray, bin 300 konutun elektriğini tüketiyor!

Saray, bin 300 konutun elektriğini tüketiyor!
Kamuda tasarruf tedbirleri tartışılırken Saray, 2019 yılı elektrik tüketimini karşılamak için bin dolayındaki konutun harcayacağı büyüklükte elektrik almak için ihale açtı. Bu rakam, bin 300 konutun elektrik tüketimiyle eşdeğer.

Yapım süreci, büyüklüğü ve harcamaları ile tartışılan Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın tüketim kalemleri dev ilçelerle yarışır büyüklüğe ulaştı. Saray, 2019 yılı elektrik tüketimini karşılamak için bin dolayındaki konutun harcayacağı büyüklükte elektrik almak için ihale açtı.

Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yayımlanan ilanla Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından belirlenen serbest tüketici limitine göre serbest tüketici kapsamına giren Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na ait bir adet abonelik için 2019 yılında kullanılmak üzere 2 milyon 600 bin kilovattsaat (kWh) elektrik enerjisinin serbest piyasadan satın alınması için ihale açıldı.

MAKAMA ORTA GERİLİM

Başkanlık Hizmet Binasının bedeli daha yüksek olan sanayi kuruluşları ve işletmelerin kullandığı “Orta Gerilim”den enerji alacağı da şartnamede belirtildi.

İhale şartnamesinde tüketim birimlerine verilen ve tüketim birimlerinden alınan tüm bilgilerin özel ve gizli olduğu bildirildi. Bu bilgilerin yayılamayacağı ve sözleşme sona erse bile gizlilik yükümlülüğünün beş yıl süreceği hüküm altına alındı.

1300 ABONENİN HARCAMASI

BirGün'de yer alan habere göre,Türkiye’de son açıklanan rakamlara göre 28 milyon dolayındaki abone yıllık 55 milyar kilovattsaat elektrik tüketiyor. Bir hanenin ortalama 200 kilovattsaat elektrik tükettiği dikkate alındığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın tek başına tükettiği elektrik miktarı, çok sayıda büyük ilçedeki konut sayısı kadar olan bin 300 konutun tüketim harcamasını ifade ediyor.

İlgili Haberler