Saray siyaseti AKP'ye kaybettiriyor

2001'de kurulduğundan bu yana Recep Tayyip Erdoğan'ın "uzman görüşüne" önem verdiğini belirten AKP kurucusu eski milletvekili, "Cumhurbaşkanı olduktan sonra Erdoğan çok değişti" diye konuştu.

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı dönemini de AKP kurucusu şöyle değerlendirdi:

"Saray yaşamı öncesi ve sonrası…"

"24 Haziran öncesi ve 24 Haziran sonrası…"

Erdoğan'ın siyaset yaşantısında "tek adam" özelliğinin hep var olduğunu vurgulayan eski milletvekili, 17 yıllık iktidar döneminin AKP'ye kaybettirmeye başlamasının doğal olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ama doğal olmayan ve siyasette başarısızlığa neden olan Tayyip Beyin inadıdır. Bu inat siyasette başarısızlığı getirir.

Erdoğan'ın en yakında olan ailesi etrafını saran bazı bakanlar, baş danışmanlar, danışmanlar 'haklısınız' mantığında 'neme lazım' anlayışında.

Siyasette başarının olmazsa olmaz şartı eleştiridir. Eleştirileri de lidere en yakın çevresi yapmalıdır.

Erdoğan'ın kişilik yapısı siyasetin bu temel anlayışına terstir.

Bu yapı Erdoğan'ı hızla başarısızlığa, siyaseten yenilgiye taşıyor"

Saray öncesi ve sonrası Erdoğan söylemini de açıklığa kavuşturmasını istedim, AKP kurucusu eski milletvekili şu yorumu yaptı:

"Saray yaşamı inanın kardeşim herkesi bozar. Lüks yaşam, hizmetliler, güvenlikler, danışmanlar, baş danışmanlar, bürokratlar yani emrindeki saray personeli dünyanızı da sizi de siyasetinizi de değiştirir.

Ki Erdoğan da bu şatafata üzülerek görüyoruz yenik düştü. Saray'ın kapısı milletvekillerine de, parti kurucularına da hatta daha da önemlisi vatandaşa kapatıldı. Saray yaşamı da milletin yaşamından farklı oldu ki Erdoğan'ı partisinden de milletinden de kopardı."

Biz bunları yazıyoruz diye AKP'liler bize kızıyorlar.

Ama siz aynı camia içinde siyaset yapıyorsunuz. Konuşmuyor musunuz, bu sıkıntıları söylemiyor musunuz?

24 Haziran öncesi ve sonrası dediğiniz dönemi de anlatarak yanıtlar mısınız?

"Elbette konuşuyoruz, anlatıyoruz, değerlendiriyoruz ama dinleyen kim? Milletvekilleri de partinin deneyimli siyasetçileri de bu görüşleri dile getiriyorlar. Ama eleştirilerimiz dikkate alınmıyor.

24 Haziran ile cumhurbaşkanı yürütmenin tek sorumlusu oldu. Milletvekillerinden bakan yapılamaması, bakanlar ile AKP Meclis grubunu birbirinden kopardı.

Bakanlar Erdoğan'ın talimatları dışında hareket etmiyorlar. Milletvekiline geliyor, şikayetlerini, isteklerini iletiyor. Milletvekilleri de bunları yazılı not halinde bakanlara iletiyorlar.

Bakanlar Meclis'e gelmeyince milletvekillerinden de kopuyor.

Sistem her geçen gün AKP'nin aleyhine işliyor. Metal yorgunluğu bir yana, Saray siyaseti AKP'ye büyük oy ve güç kaybettiriyor."

Değerli okurlarım,

AKP kulislerinde konuşulanlar gösteriyor ki, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül'ün çalışmaları boşuna değil.

AKP milletvekilleri,

AKP Genel Merkezi,

AKP Teşkilatları,

Saray siyaseti ayrı telden çalıyor.

AKP'de muhalefetin her geçen gün yükselmesinin en önemli nedenlerinden birisi anlaşılıyor ki saray siyaseti ve saray yönetimi…

ODTÜ'DE AĞAÇ KIYIMI...

Değerli okurlarım,

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)'de yapılmak istenen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna karşı direniş 15 Mayıs'ta başladı.

Bu sabah ağaç kesme başlayınca, öğrencilere ve desteğe gelen öğretim üyeleri, rektörün istifasını isteyen sloganlar attılar.

Milletvekillerinin ODTÜ'ye girmesine izin verilmedi. Saat 09.30 sıralarında ise polis, eylemci öğrencileri tartaklayarak dışarı çıkarttı. Ağaç kesimi başladı.

ODTÜ ormanlarının yurt yapma niyetiyle yok edilmesi eylemi açıkça ODTÜ'lülere karşı, ODTÜ'nün ideolojisine aydın öğrenciler yetiştirmesine karşı bir eylemdir.

Yapılmak istenilen KYK yurdunun hangi cemaate teslim edileceğini bilemeyiz ama asıl tehlike ODTÜ'deki huzurlu eğitim düzenine karşı konulmak istenilen siyasi bir bomba olduğu anlaşılıyor.

Gerek Ankara Büyükşehir Belediyesi gerek Çankaya Belediyesinden alınan bir imar planı değişikliği yok ama AKP'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verdiği imar yetkisi ile bu adımlar atılıyor.

31 Mart yerel seçiminde AKP'nin, "Gönül Belediyeciliği" sloganının sonucu işte tam da budur.

AKP kendi gönlüne göre imar yapmakta, ODTÜ'de örneği görüldüğü gibi milletin gönlünü polis gazı ve copu ile baskılayarak milletin gönlünü paramparça etmektedir.

Sonuç olarak saray siyaseti bugün de ODTÜ'yü vurmuştur…

Yarına Allah Kerim…

 

Yazarın Diğer Yazıları