Saray, tamamen halktan koptu!..

Saray, tamamen halktan koptu!..

1. Üç hafta önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ekonomisi Almanya ve Fransa''dan iyi demişti…

Metropoll Türkiye''nin Nabzı Ekim 2021 Araştırması''nın sonuçlarına göre, halkın ortalama olarak;

* Yüzde 80,6''sı ekonominin kötü yönetildiğini,

* Yüzde 16,3''ünün iyi yönetildiğini düşünüyor.

* Yüzde 3,1''i ise, ''fikrim yok'' diyor.

Dahası AKP seçmenin de yüzde 61,4''ü ve MHP seçmeninin de yüzde 80,7''si ekonominin kötü yönetildiğini düşünüyor.

2. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''''İktidara geldiğimizde Suriyelileri kendi ülkelerine göndermek istiyoruz'''' demiş, AKP''li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, ''''Bize sığınan Allah''ın kullarını biz katillerin kucağına atmayız'''' sözleriyle yanıt vermişti.

AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, konuyla ilgili Euronews''e değerlendirmelerde bulunmuş ve ''''Türkiye Suriyelilerle yaşamak zorunda; Suriyeliler bir gitsin ülke ekonomisi çöker" demişti.

Türkiye Enstitüsünün düzenlediği "Geçici Koruma Altındaki Suriyelilere" Yönelik Türkiye''deki Toplumsal Bakış Bilgi Anketi" sonuçlarına göre;

* Suriyelilerin geldikleri ülkeye kesinlikle geri dönmesini isteyenler oranı yüzde 89,4;

* Dönmesini istemeyenler yüzde 1,9,

* Fark etmez diyenler yüzde 3,6 oldu.

3. Erdoğan eksi faiz ve yüksek kur istedi. Merkez Bankası da aynısını yaptı.

Yüzde 10 düzeyinde olan kronik enflasyon, yüksek kur etkisi ile yüzde 20''ye çıktı. Halkın satına alma gücü düştü. Halk yoksullaştı.

Doğalgaza, petrole ve elektriğe TÜFE üstünde zam geldi. Halk kışı nasıl geçirim diye düşünüyor.

Ülke riski arttı. İçerde döviz borcu olanlar için iflas riski arttı, dış borçlarda temerrüt riski var.

4. Muhalefet araçlar pahalı dedi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Şu anda bakıyorsunuz her evde araba var, kapıcısında araba var. Şu anda 2. el araba yetişmiyor zaten" ifadelerini kullanmıştı.

TÜİK verilerine göre; Türkiye''de toplam otomobil sayısı ise 13,1 milyondur. Zengin ailelerde 3-4 araba var. Bu durumda Türkiye''de en fazla beş bin ailede otomobil var. Oysaki Türkiye''de hane sayısı 19,5 milyondur.

Kaldı ki, en ucuz sıfır araba 179 bin liradır. Asgari ücretle çalışan sayısı beş milyondur. 2825 lira asgari ücretlinin bir araba alması için yemeden içmeden 60 ay, beş yıl çalışması lazım.

5. Yurtlarda yer bulamayıp parklarda yatan öğrenciler için Cumhurbaşkanı "elinize, dizinize dursun; 650 lira kredi alıyorsunuz'''' dedi.

Aynı gün medya da Penceresi olmayan ve içeriye tek kişilik bir yatak ile dolabın anca sığdığı bir odanın fiyatının 900 lira olduğu açıklandı.

Bu örnekler çoğaltılabilir… Ama asıl mesele Sarayın neden halkın gerçeklerinden bu kadar uzaklaştığı meselesidir. Saray, gerçekleri bilmesine rağmen algı yaratmak için mi farklı konuşuyor? Eğer öğle ise, AKP''nin öteden beri uyguladığı bu yol artık işe yaramıyor. Çünkü sorunlar halkın yaşantısını tehdit eden boyuta ulaştı. Bilmeden yapıyorsa, gerçekten yönetim zaafiyeti oluştu demektir.

Yazarın Diğer Yazıları