Oylar resmen eridi! Saray’da şok etkisi yaratacak anket: Erdoğan 5 aday karşısında da kaybediyor

Oylar resmen eridi! Saray’da şok etkisi yaratacak anket: Erdoğan 5 aday karşısında da kaybediyor
MetroPoll Araştırma'nın son seçim anketi yayımlandı. Buna göre 11-16 Temmuz tarihlerini kapsayan araştırmada, kararsızların dağıtılmasıyla AKP yüzde 33,8, CHP yüzde 25, İYİ Parti yüzde 14,5, HDP yüzde 11,2, MHP yüzde 6 oy alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda olası 5 adayın da gerisinde kalıyor.

Metropoll Araştırma şirketi 11-16 Temmuz tarihleri arasında 2091 kişiyle yaptığı anket sonucunu paylaştı.

Katılımcılara "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz" sorusu yöneltildi ve ''kararsızım'', ''protesto oy'' ile ''cevap yok'' diyenlerin toplam oranı yüzde 16,7 oldu.

Ankette kararsızlar dağıtıldıktan sonra AKP''nin oyu yüzde 33,8 en yakın parti CHP''nin oyu yüzde 24,9, İYİ Parti''nin oyu ise yüzde 14,5 oldu. Ankette HDP için yüzde 11,4, MHP için ise yüzde 6,0 oy oranı çıktı.

Anket sonuçlarında Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı''nın oy oranı ise birbirine oldukça yakın çıkıyor. Buna göre Cumhur İttifakı yüzde 39,8 Millet İttifakı ise yüzde 39,4 oranında oy alıyor.

ERDOĞAN 5 ADAYIN DA GERİSİNDE KALDI

MetroPoll Araştırma şirketinin adaylar bazında geçtiğimiz günlerde yaptığı bir diğer ankete göre ise Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanamıyor.

İkinci tura kaldığı takdirde beş potansiyel adayın da gerisinde kalan Erdoğan''ın oyları ilk turda birinci olsa bile yüzde 40''ın altında görünüyor.

Ankette Erdoğan''ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş karşısında ikinci turda kaybettiği görülüyor.

Özellikle Mansur Yavaş''ın Erdoğan''ı 16 puan farkla geçmesi dikkat çekiyor. Erdoğan, diğer dört aday karşısında ise yüzde 42.7’yi aşamıyor.

İlgili Haberler