Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu'ndan 10 büyükelçiye tepki

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu'ndan 10 büyükelçiye tepki
Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu, 10 ülkenin büyükelçilerinin Osman Kavala ile ilgili açıklamasına ilişkin "kabul edilemez bir girişimdir" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu, 10 büyükelçinin tutuklu Osman Kavala ile ilgili yaptığı ‘serbest bırakın’ açıklamasına tepki gösterdi.

Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, Ankara''daki bir grup yabancı misyon şefinin, Türkiye''de devam eden bir davayla ilgili açıklamasının, diplomatik teamüllere aykırı ve uluslararası hukukla çelişen bir davranış olduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu ülkelerin diplomatlarının, sosyal medya üzerinden, bağımsız Türk yargısı tarafından yürütülen hukuki bir süreci etkilemeye yönelik açıklamaları kabul edilemez bir girişimdir. Söz konusu diplomatlar bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti insan haklarına saygılı, demokratik bir hukuk devletidir. Türk yargısı bağımsız olup, kimseden talimat almadan kendi kararlarını almaya muktedirdir. Herkesin Türkiye Cumhuriyeti''nin hukuk kurallarına ve yargı süreçlerine saygılı olmak zorunda olduğunu hatırlatırız."

İlgili Haberler