Saray’dan Kızılay savunması

Saray’dan Kızılay savunması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kızılay tartışmalarına ilişkin “Burada vergi kaçırılması, usülsüzlük söz konusu değil” sözleriyle Kızılay’ı savundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısının ardından basın açıklaması düzenledi.

Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na aktarılan paralara ilişkin bir soruya cevap veren Kalın, "Burada vergi kaçırılması, usülsüzlük söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Daha önce benzeri 16 bağışın da iktidar tarafından bilindiğini ifade eden Kalın, "Burada Kızılay bizim güçlü bir kurumumuzdur. Onu yıpratmaya yönelik siyasi polemik gerçekten üzücüdür" şeklinde konuştu.

İbrahim Kalın’ın açıklamalarından ilgili bölüm şu şekilde:

"Hem Kızılay kurum olarak hem de Kızılay Başkanımız detayları açıklamaları yaptılar. Buna geçmiş yıllarda da benzer örnekler var. Geçmişte de yaklaşık 16 şartlı bağışın yapıldığını biz biliyoruz. Kızılay'ın sadece bu konuda değil başka kurum ve belediyelere bağış yapıldığını biliyoruz. Burada bağışı şartlı hale getiren bağış sahibidir. Burada vergi kaçırılması, usülsüzlük söz konusu değil. Kızılay bunu alırken de şartlarını görüşüyor. Bunun gereği olarak o bağışı başka bir kuruma aktarıyor. Burada Kızılay bizim güçlü bir kurumumuzdur. Onu yıpratmaya yönelik siyasi polemik gerçekten üzücüdür."

İlgili Haberler