Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Saraydan sızanlar...

Futbolda "Ters köşeye yatmak" diye bir deyim vardır. Penaltıda kalecinin topu tutma olasılığı çok az olduğu için kurtarma ihtimalini çoğaltmak amacıyla kendisini bir köşeye atar. Topa vuran futbolcu kalecinin hangi tarafa yöneleceğini tahmin ederek topu diğer köşeye atarak "Ters köşeye" düşürür. Ankara kulislerinde bu ters köşe pozisyonu AKP için konuşuluyor. Yanına MHP'yi alarak "Cumhur İttifakı" kuran AKP, siyasi olarak avantaj sağlayacağını sanıyordu. CHP-İYİ Parti ve SP'nin asla bir araya gelemeyeceğini öngörüp rakiplerine kolayca gol atacağını sanıyordu ancak Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu ve Temel Karamollaoğlu'nun tavizsiz duruşları ile ters köşeye yattılar.

***

Aylarca yüzde 37'yi geçmeyen raporları muhataplarının kafasına fırlatan RTE'nin Afrin Harekatı hesabı da tutmadı. MHP-BBP ittifakı bir ara yüzde 41'leri gösteriyordu ama kendi elleri ile barajı yüzde 51'e çıkaran Erdoğan ne yapsa 42'yi geçemiyor. Dahası son raporlarda MHP'nin getirdiğinden çok götürdüğü yönündeki araştırmalar RTE'yi çileden çıkarmış durumda. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldığında RTE "Allah'ım affetsin kandırıldım" diyerek can havliyle HDP seçmenine "Barış süreci-açılım formülünü" sunabilir. 25 Haziran sabahı "Ey Bahçeli!" diye bağırmaya başlarsa kimse şaşırmasın.

Seçimlerde ölçünün partilerin milletvekili aday adaylığı müracaatlarında aranır. İktidar partisi bu konuda avantajlıdır. İş ve bürokrasi dünyası yükselebilmek, iş alabilme amacıyla aday adayı olup kartvizit bastırır. Bu kartvizitler seçim sonrası vadesiz çek gibidir. Nitekim AKP'ye para bastırıp aday olanların sayısı 7 bin 329... 600 kişilik listeye giremeyenler bile istikballeri ile ilgili umutlu...

*

İktidar partisi olma ihtimali en yüksek İYİ Parti. Zira İYİ Parti'ye şu ana kadar 2 bin 800 müracaat oldu. Deve dişi gibi isimler var. Bulundukları ilde saygınlığını kanıtlamış kaliteli bir kadro ile millete umut vaat ediyor.

Ana Muhalefet Partisi CHP'de baskın seçim yüzünden "Ön seçim" yerine "Merkez yoklaması" uygulanacağı için CHP'den milletvekili olmak isteyenlerin sayısı sadece 1592...

Tablo ortada... Sizce iktidara kim yakın? Ya da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci sıraya kim oturur? Tabii ki Meral Akşener...

Sonuçta yapılan son araştırmalarda ana muhalefetin yüzde 25-27 ile İYİ Parti olduğunu ortaya koydu. Son 10 yılda bütün seçim sonuçlarını en sağlıklı değerlendiren Murat Gezici'nin yönetimindeki Gezici Araştırma Şirketi'nin bu sonuçları açıklaması yüzünden hükümetin gazabına uğrayarak soruşturmalar geçirdiğini de hatırlatalım.

Saraydan sızanlar arasında Gezici'nin raporunun didik didik edildiği de var. RTE'nin kurmayları söz konusu raporu masaya serip kendilerine bağlı şirket sorumlularından ağır hesaplar soruyormuş. Ve karşı hamlenin hesapları yapılıyormuş. Karşı hamlede formül çok. Tanınmış sporcu ve sanatçılardan tutun da siyasetin ünlü simalarına kadar ciddi arayış var. Millî Görüş camiasından hatta Erbakan ailesinden transferler gündeme gelebilir.

***

Adaylığının ilan edilmesiyle CHP'yi hareketlendiren Muharrem İnce rüzgârına karşı AKP'nin ne zaman taarruza geçeceği bekleniyor. Yandaş medya aracılığı ile İnce'ye belden aşağı vurma girişimlerinin bizzat Saray tarafından önlendiği de sızanlar arasında. RTE'nin danışman mutfağında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce'nin ikinci tura kalması isteniyor. Bu durumda RTE'nin ipi göğüsleyebileceği hesaplanıyor. Dolayısı ile Meral Akşener'in ikinci tura kalması halinde saraya veda edileceği kabulleniliyor. İşte bu hesaplar yüzünden RTE, Akşener'in ismini telaffuz etmekten imtina ederken bu konuyu Bahçeli ve şürekasına havale ediyor. AKP'nin 24 Haziran'da parlamento çoğunluğunu kaybedeceğini iyi bilen saray muhafızları son bir hamle ile "Millet İttifakı" arasında suni kriz çıkarabilmek için artık sapır sapır dökülen trollerine ödevler hazırlıyorlar. Sosyal medyada bol miktarda "Fake" yani sahte hesap açtırıyorlar. Sahte sosyal medya hesaplarından belden aşağı vuruşlara, montajlanmış fotoğraflara hazırlı olalım. Ne de olsa sahtekarlıkta sınır yok.

Bekleyip göreceğiz...

Yazarın Diğer Yazıları