Saray'ın hazırladığı 29 Ekim videosunda Atatürk'e yer yok!

Saray'ın hazırladığı 29 Ekim videosunda Atatürk'e yer yok!
Saray'ın hazırlattığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı videosunda, Cumhuriyet'in kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e yer verilmedi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından, Cumhuriyet'in kuruluşunun 96. yılı için özel video hazırlandı.

Videoda yer alan yağlı boya tablolar, Türk Savaş Tarihi içerisinde yer alan Malazgirt Savaşı, Varna Meydan Muharebesi, İstanbul'un fethi, Mohaç Meydan Muharebesi, Preveze Deniz Savaşı, Çanakkale Savaşı, Sakarya Meydan Muharebesi ve Kurtuluş Savaşı'nın çeşitli cephelerine dikkat çekildi.

Tarihteki Türk devletlerinin bayraklarının semada dalgalandığı görüntüler eşliğinde "Öyle bir destandır ki aziz milletimizin öyküsü tarih boyunca unutulmaz zaferlerle büyüdü." sözleriyle başlayan yapım, "İnsanlıktır mirası, ecdadın izinde... Dün Asya'da ve Avrupa'da hoşgörünün ve vicdanın kadim mirasçıları, bugün Afrika ve Orta Doğu'da huzurun ve barışın tek teminatı... Azim, kararlılık, cesaret ve fedakarlıkla kurulan maziden atiye bağımsızlıkla yoğrulan Cumhuriyet'imizin 96'ıncı yılı kutlu olsun." ifadeleriyle son buluyor.

ATATÜRK YOK!

Videoda dikkat çeken bir diğer kısım ise, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırlanan videoda Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e yer verilmemesi oldu.

Sosyal medyadan duruma tepki yağdı.

Diyanet de 29 Ekim'le ilgili hutbesinde Atatürk'e yer vermeyerek büyük tepki toplamıştı.