Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Sarı Saltuk et-Türkî...

Değerli okuyucum; konulara geçmeden önce, kısaca sigaradan söz edeceğim... Hepimiz biliyoruz ki; toplumun en önemli sağlık sorunlarından birisi de sigara! Sigara içen okuyucularım, belki de bana sitemde bulunacaklar. Ama yine de bu konuda, Nobel ödüllü yüz akımız -70'li yıllarda ülküdaşımız olan- Sayın Aziz Sancar'ın sözlerini sizlere sunmak istiyorum.

Sayın Sancar, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'nde düzenlenen bir programdaki konuşmasında, öğrencilere siyasetle uğraşmamalarını tavsiye ettikten sonra, sigara içmemelerini de söyledi. Bu konuyla ilgili olarak da, Sayın Sancar, ABD'nin Kuzey Carolina Üniversitesi'nde, yaptığı çalışmalarla sigaranın tüm zararlarını ortaya çıkarttığını şöyle anlattı:

"Nobel aldıktan sonra araştırma yapmak çok zor. Çünkü çok istek oluyor, fakat ben her isteğe 'evet' demedim, fuzuli işlerle uğraşmadım, çalışmalarıma devam ettim ve  -sigarayla ilgili- bu önemli araştırma ortaya çıktı. Sigaranın zararlı olduğu yıllardır söyleniyor. Çok insanımız sigara içiyor. Kanser kaynaklı ölümlerin yüzde 30'u sigaradan oluyor. Bizim araştırmamızda ulaştığımız sonuç şu: İnsan genomunda 6 milyar ünite var. Sigaranın tüm bu 6 milyar ünitede oluşturduğu zararın haritasını çıkardık. İnşallah bunu görünce insanlarımız korkar ve sigarayı bırakır."

Evet, böyle diyor yüz akımız Sayın Sancar... Dilerim ülkemin güzel insanları bu saygın bilgenin sözlerinin gereğini yaparlar.

Ve kitap!

Efendim, Erdoğan Aslıyüce, Yesevî Yayıncılığın sahibi olmasının dışında, çok üretken bir yazarımız. İnanılması gerçekten zor ama; görkemli olarak tam 44 kitap yayımladı! Aylık bir dergiyi yönetmesi ve yayımladığı kitaplar dışında bir seyyah olarak da tüm dünyayı gezdi!

Erdoğan Aslıyüce, gençlik yıllarımdan beri tanıdığım değerli bir dostum.  O, üstün yetenekli, çalışkan bir gönül insanı. Devletine, milletine ve insanlığa aşkla bağlı çağdaş bir derviş... Son kitabının adı ise -Avrupa'ya İslamı YayanSarı Saltuk et-Türkî...

Kitap, çok yoğun bir emeğin ürünü olduğu ilk sayfasında belli oluyor. Editörlüğünü Sayın Dr. Yusuf Gedikli'nin yaptığı kitap, altı büyük ana bölümden oluşuyor. Yazar, eserin girişinde bir 'Açıklamalı Sözlük' bölümü koyarak; terimleri, deyimleri çağa ait sözleri okuyucunun rahatça anlamasını sağlıyor.

Sarı Saltuk gerçekten bir yüce Alperen!

O sadece Asya'da, Anadolu da değil, Balkanların bitimindeki Macaristan ovalarında da Sarı Saltuk'un izlerini görebilirsiniz. Sayın yazar, özellikle Anadolu coğrafyasındaki tarihi kişilikleri gerçeğin tezgâhında Sarı Saltuk'la canlandırarak farklı bir anlatım biçimi de sunuyor. Bu görkemli eserde bir tarih uzmanı olarak bilmediğim konuları da öğrendim. (Sözgelimi: 187. Sayfada Turan, Kırım'ın 1350 yılından önceki adı. 1350 yılında ise Kırım Hazarya, 15. Yüzyıldan itibaren de Kırım adını alıyor).

Sözümüzün kısası şudur: Türk milletinin varoluşunun psikolojik dokusu anlamındaki bu kitap her eve girmeli!

Sayın yazar sevgili Erdoğan Aslıyüce'yi bu görkemli çalışmasından dolayı kutluyorum. Okuyucularım bu kitaba Yesevî Yayıncılığın 0212 638 50 12 telefonundan veya yesevidergisi@gmail.com adresinden ulaşabilirler.

Sevgili okuyucum, bir diğer kitap adı ise Paralelin Kökenleri... Bu eser hukukçu yazar Sayın Hayri Yıldırım'ın çalışması. Gerçek şu ki; Sayın Yıldırım Fetullah Gülen haininin Türk milletinin başına nasıl bir belâ olacağını tam 20 yıl önce gören ve toplumu, devleti o yıllarda uyaran bir kahraman!

Türkün bu değerli evladı yayımladığı yazılar ve kitaplarla bu din tüccarı hainleri 20 yıl öncesinden topluma anlattı. Şimdi ise yine anlatıyor. Bu konuda yayımlanan son kitabının adı Paralelin Kökenleri-Nurslu Kürt Said'den Fetullah Gülen'e, Nurculuk, Kürtçülük, Emperyalizm...

Bu güzel yurdumuz adına lütfen bu eseri okuyunuz. Esere Aygan Yayıncılığın 0216 348 00 28 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz.

Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları