'Sarı Yelekler' 21. kez sokağa çıktı

'Sarı Yelekler' 21. kez sokağa çıktı
Fransa'da 'Sarı Yelekler' protestoların başladığı 21. Cumartesi günü de sokaklara çıktı. Yürüyüşler için başkent Paris ve diğer Fransız şehirlerinde yüzlerce kişi bir araya geldi.

ABD'li haber ajansı AP'nin aktardığına göre Paris polisi şiddetten kaçınmak için farklı bir strateji takip edecek. Geçen ay meydana gelen yağma olayları sebebiyle Paris'in en meşhur sokaklarından Champs- Elysees protestoculara kapatıldı.

Paris'in yanısıra yüzlerce kişi Rouen ve Normandiya'da da eylemler için bir araya geldi. 

'Sarı Yelek' eylemlerine katılım azalsa da protestolar ilk haftadan beri düzenli olarak devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım 2018'de başlayan ancak daha sonra Macron yönetimine isyana ve öfkeye dönüşen sarı yeleklilerin eylemleri, ülkede son yılların en şiddetli protestosuna dönüştü. 

Gösterilerde şimdiye kadar 10 kişi hayatını kaybetti ve 2 binden fazla kişi yaralandı, yaklaşık 6 bin kişi gözaltına alındı, binden fazla kişi hapis cezasına çarptırıldı.

Protestolarda polisle eylemcilerin ara ara çatışması, kamu kurumlarına saldırılar, mağazaların yağmalanması, araç ve çöp bidonlarının yakılması, sokaklarda alevlerin yükselmesi, polisin eylemcilere sert müdahalesi dikkati çekmişti.