Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Savaşın ve Barışın Ustaları...

Büyük Atatürk'ün "5 bin yıllık tarih tezi ve Sümerler" fikri ile dalga geçen sözde bilim insanları vardı ülkemizde. "Mustafa Kemal çoban millete tarih uyduruyor" sözleri ile sinesinden çıktıkları milleti küçümsediler. Yabancı tarihçilerin "Orta Asya'dan dalga dalga geldiler" tezinin arkasına sığınıp Anadolu'daki varlığımızı 1071'e indirgediler. Göbeklitepe'de yapılan kazılarda 12 bin yıl öncesinin izleri bulununca sesleri çıkmaz oldu. Gazi'nin düşmanları yıllarca "Güneş Dil Teorisi"nin de içki sofralarının fantezisi olarak yansıttı bu milletin çocuklarına, lafa gelince bilim... 1994 yılında atv'deki Siyaset Meydanı'nda "Önümüzdeki yüzyıl, genetik bilimin önemini ortaya çıkaracak" dediğimde bir takım zerzevat ne "kafatasçılığımı" ne de "ırkçılığımı" bırakmayıp nasılda saldırmıştı. Zaman bizi haklı çıkardı gibi bir iddiamız yok. "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" tespiti bir kez daha kanıtlanıyor. Genetik bilimi klasik tarih anlayışının ezberini bozup insanlık tarihini binlerce yıl öteye götürdü bile.

Dahası gün geçtikçe ortaya çıkan Atatürk'ün döneminde yeni doğan çocuklara "Sümer" adı verildiğini sakladılar bizlerden. Gazi'nin Sümerlerin Türk olduğuna dair tezleri zamanla tarih kitaplarından, müfredattan çıkarıldı. Bugün halen "Sümer" isimli vatandaşlarımızın bulunması Mustafa Kemal'in mirasının yaşadığının kanıtıdır.

***

Son yıllarda beni en çok etkileyen bir kitap var elimde. Sağolsun İnce Metin (Metin Turan) getirdi. "Genetik bilimin ışığında 12 bin yıllık Türk karakteri: Savaşın ve Barışın Ustaları" adlı dev eserin yazarı Fethiye Erdemgil... Kitabın orijinali Almanca yazılmış. Erdemgil, büyük devlet adamı, din bilgini, hukukçu, maarifçi ve tarihçi Ahmet Cevdet Paşa'nın torunlarından. Almanca ve Latince belgeleri inceleyerek yola çıkan Erdemgil, 20 ciltlik "Gerçek Türk Tarihi" çalışmasını yürütüyor. Özeti niteliğindeki bu kitapta: "10 Kasım 1938 günü, Atatürk'ün ölümü ile kapatılan ve milletimizi rasyonel dünyaya götüren kapıyı tekrar açmaktadır. Türk tarihi ile ilgili söylemleri hakkında Atatürk'e 'uyduruyor' diyenlerin karşısına çağdaş genetik bilimini çıkartıyor ve gerçeği ortaya kanun gücünde koyuyor. Ve bu kitap 10 Kasım 1938 günü, Atatürk'ün ölümü ile başlatılan yalan dünyasına kesin bir son vermektedir" deniyor.

Etrüsklerle ilgili yapılan çalışmaları ve genetik testlerin sonuçları ile başlamış. 40 bin yıl önceki Büyük Buz Devrini incelemiş, 28 bin yıl önceki artan soğukları yazmış. 31 bin yıllık diyor Türklerin tarihine, 12 bin yıllık genetik karakterin belgelerini bulmuş. Kumanları irdelemiş, Kumanların Büyük İmparatorlukları Turan'a kadar uzanmış.

İklim değişikliklerini, tarıma geçişini, Anadolu ve Etileri mercek altına almış. Hunları incelemiş. Hunların Avrupa'da nasıl eriyip kayboluşunu da yazmış ve "Atın karnından, Çin'de yetişen ot, Anadolu'da nasıl çıkar?" sorusunun cevaplarını bulmuş. "Turkana'dan Atatürk'e Türkler" denilebilir bu kitabın adına... Kitabı Almanca'dan Türkçeye babası Atila Erdemgil çevirmiş. Ve kendi imkânları ile bastıkları için dağıtımda bulmak zor. İnternet üzerinden ulaşabilirsiniz. Okuyucuya, özellikle Ankara'daki dostlara bir de müjde vereyim; Fethiye Sarper Erdemgil 3 Kasım Cumartesi(yarın) saat 14.00'da Türk Aydınlar Vakfı'nda sohbet edecek. Ali Suavi Sokak Emra İş Merkezi No: 1/17 Maltepe adresine Türk tarihine meraklı olanlar mutlaka katılmalı. Bu vesile ile kitabı da oradan temin edebilirsiniz. Heyecanla 20 ciltlik Türk Tarihi'nin yayınını bekliyorum. Ve Fethiye Erdemgil'e teşekkür ediyorum.

Yazarın Diğer Yazıları