Savaştan kaçtıkları ülkelerine bayram tatiline giden Suriyelilerin valizleri kahraman Türk askerine taşıttırıldı

Savaştan kaçtıkları ülkelerine bayram tatiline giden Suriyelilerin valizleri kahraman Türk askerine taşıttırıldı
Kurban bayramı için ülkelerine geçiş yapan Suriyeli sığınmacıların valizleri Türk askerine taşıttırıldı.

Halit İRİ-YENİÇAĞ/HATAY

Türkiye’de sayıları yaklaşık 4 milyonu bulan Suriyeli sığınmacılar Kurban bayramını geçirmek için ülkelerine geçmesi tartışılırken, Cilvegözü sınır kapısında bir skandal görüntüler yaşandı.

Ülkesinde bayramı geçirmek isteyen çok sayıda Suriyeli, geçiş için uzun kuyruklar oluştururken, sınırdan geçişleri sırasında sığınmacıların valizleri Türk askeri tarafından taşındı. 

Edinilen bilgilere göre, söz konusu durumun verilen talimatla gerçekleştiği bildirildi. Türk askerinin Suryeli sığınmacıların valizlerini taşıması bölgede yaşayan vatandaşların tepsine neden oldu. 

İki gün önce başlayan geçişler 18 Temmuz''a kadar devam edecek. 

Türkiye''nin çeşitli il ve ilçelerindeki Suriyelilerin, Kurban Bayramı''nı ülkesinde ailesi veya yakınları ile geçirmek için Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Gümrük Kapısı''nın yanı sıra Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı’nda da geçişleri sürüyor. 

Hatay Valiliği''nin online randevu sistemine kayıt yaptırdıktan sonra randevu günü geldiğinde ülkelerine geçiş yapan Suriyeliler, 5-18 Temmuz tarihleri arasında başta İdlib, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgeleri ile diğer şehirlere giderek yakınları ile bayramlaşacak.

İlgili Haberler