Brunson serbest bırakıldı

Brunson serbest bırakıldı
Rahip Brunson davasında mahkeme, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Brunson, kararın ardından serbest bırakıldı. Brunson'un ilk görüntüleri ortaya çıktı.

ABD’nin yanı sıra para piyasalarının da yakından takip ettiği, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ABD’li Rahip Andrew Brunson davasında karar çıktı.

Mahkemenin Rahip Brunson hakkında 3 yıl 1 ay 15 gün olarak verdiği ceza, yattığı hapis cezasına sayılarak Brunson serbest bırakıldı.

Ayrıca Brunson'ın ev hapsi ve yurtdışı yasağı da kaldırıldı.

"BERAATİMİ İSTİYORUM"

Beraatini isteyen Brunson ise ''Türkiye'yi seviyorum masumum'' ifadesini kullandı.

Mahkeme heyetinin kararını birazdan vermesi bekleniyor. Hakimin, savcının mütaalasına paralel karar vermesi durumunda Brunson hakkındaki ‘adli kontrol talebi’ sona erecek. Eğer aldığı hapis cezasını da içeride geçirdiği süre ‘karşılarsa’ yani Brunson’a “alt sınırdan ceza verilirse” ülkesi ABD’ye dönebilecek.

20181012_2_32826510_38019245_web.jpg

DOLAR NE TEPKİ VERDİ?

Savcının ABD'li rahip Brunson'la ilgili mütalaa vermesinin ardından gün içinde 5.84 seviyelerine kadar inen dolar, saat 15.35 itibari ile 5.90 seviyelerinde işlem görüyor.

TRUMP'TAN FLAŞ TWEETLER

ABD Başkanı Donald Trump, Brunson'un serbest bırakılmasının ardından paylaşımlarda bulundu.

Trump, “Pastor Brunson için çok çalıştık. Dileklerimiz ve dualarımız rahip Brunson’la, yakında evine güvenle dönmüş olacağını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

ekran-alintisi-612.jpg

AVUKATI MAHKUMİYET KARARINA İTİRAZ EDECEK

Öte yandan Brunson’ın avukatı mahkumiyeti kabul etmediklerini belirterek temyize gideceklerini belirtti.

TANIKLAR İFADELERİNİ DEĞİŞTİRDİ

15 Temmuz darbe girişimine katılan darbecilerin Alsancak'taki dua evinde saklandığı iddia edilmişti. Yılmaz Demircan'ı çağırdı bugün heyet, o da "Bu evde sadece Korelileri gördüm" dedi. Mahkeme başkanı Levent Kalkan'a döndü. O da, "Ben böyle bir şey söylemedim, beni yanlış anlamışsınız" dedi. Dikkat çekiciydi.

AGİT, Brunson'ın yardımcısı olarak görülüyor. Kalkan bu iddiada bulunmuştu. PKK'nın bombacısı olduğunu, dağda eylemlere katıldığını öne sürmüş ve Volkan Sürer'den duyduğunu söylemişti. Sürer de, "Ben aslında ondan duymuştum bu iddiayı" dedi.

20181012_2_32826510_38019246_web.jpg

Hakim, Levent Kalkan'a döndü, o da "Ben ondan duymuştum bu iddiayı, çok şaşırdım" dedi. Sürer, ifadesinde "Ben bombacı, bomba, terörist falan görmedim" dedi.

Bugün söz savunma makamında. Mahkeme ara vermeden önce savunmanın ilk tanığını dinledi. Manisa'da bir kilise derneğinin başkanı. Gizli tanık Serhat vardı, Brunson'ın Manisa'da cemaat oluşturup para topladığını, bu paraların PKK'lılara, FETÖ'cülere dağıtıldığını iddia ediyordu. Savunmanın tanığı, "Böyle bir şey yok, ben şahit olmadım" dedi.

MİLLİ SPORCU DA İFADE VERDİ

Duruşmada ifade veren engelli paralimpik milli tenisçi Büşra Fatma Ün, Tekerlekli Sandalye Tenis Milli Takımı Menajeri Diana Fowler ve onun eşinin Brunson´un rahipliğini yaptığı kiliseye gittiklerini söyleyerek, “Andrew Craig Brunson´u tanımıyorum. Eski tenis milli takımındaki menajerimiz ve doktor olan eşinin o kiliseye gittiğini biliyorum” dedi.

Mahkeme başkanının menajerinin doktor olan eşinin Suriye ve Güneydoğu´dan gelen yaralı PKK´lıları tedavi ettiği iddiası hakkında bir bilgisinin olup olmadığını sorduğu Ün, “Bu konuda bilgim yok ama kendisinin özel bir hastanede doktorluk yaptığını biliyorum” dedi. Tanık Ün´den sonra söz alan Andrew Craig Brunson, “Benim PKK´lılarla bir bağlantım yok ve hiçbir zaman olmadı. Söz konusu doktora yaralı da götürmedim. PKK´lılarla hiç tanışmadım. Böyle bir şey de mümkün değildir” diye konuştu.

BRUNSON'UN İLK GÖRÜNTÜLERİ

Rahip Brunson, serbest bırakıldıktan sonra ilk kez görüntülendi.

ebb55ebd494ec327335252ce66efbf38.jpg

ALMANYA'YA GİTTİ

Bugün öğle saatlerinde tahliye olan Rahip Brunson evinden ayrılarak, Almanya'ya gitmek için havalimanına doğru yola çıktı.

Brunson ve eşi Norine Brunson, akşam saatlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı CIP kapısına geldi. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier da Brunson çiftine havaalanına kadar eşlik etti.

Havaalanında geniş güvenlik önlemi alındı.

Brunson, eşiyle özel uçakla Türkiye'den ayrıldı.

9e40eff416b6025c2560b9c4a9dffcb5.jpg

db5ae99b091911ad42b162df4876d8c7.jpg

d13584a00fef8226f4550e30c34df1f1.jpg

İlgili Haberler