Saygı Öztürk açıkladı, Cübbeli Ahmet "Silahlanan derneklerin ismini açıklarım" dedi Savcılara seslendi

Saygı Öztürk açıkladı, Cübbeli Ahmet "Silahlanan derneklerin ismini açıklarım" dedi Savcılara seslendi
Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün Savcılara seslenerek, çağrılması durumunda, "Silahlanıyor" dediği 150 derneğin ismini açıklayacağını söyledi.

Tele 1'de Merdan Yanardağ’ın hazırlayıp sunduğu 5. Boyut’a konuk olan Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Cübbeli Ahmet'in, "2 bin selefi dernek silahlanıyor" ifadesini arkasında durduğunu ve savcıların kendisini çağırması halinde il il belirterek 150 isim vermeye hazır olduğunu söylediğini aktardı.

Saygı Öztürk, şöyle konuştu:

"Bugün konuyu tekrar sorduğumuzda bana şunu söyledi; ‘Evet, ben 2 bin civarında dedim ama aslında ben isim isim çıkarttım, şu şu illerimizde başta olmak üzere. Savcılar beni çağırsalar ne biliyorsunuz, hangi silahlanma konusunda sen böyle şeyler söylüyorsun, hangi dernekler, hangi yapılar dese ben en azından 150’sinin ismini vermeye hazırım’ dedi. Yani savcıların kendisini çağırmasını beklediğini ifade etti. Bana göre bilgisine mutlaka başvurulmalıdır."

İlgili Haberler