Sayıştay İçişleri Bakanına neden ses çıkarmıyor?

Sayıştay İçişleri Bakanına neden ses çıkarmıyor?
Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, geçtiğimiz günlerde İmamoğlu'nu yalanlar nitelikte açıklamalarda bulunan Sayıştay'ın neden İçişleri Bakanı'na ses çıkarmadığını sordu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Mecliste düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özkoç, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine yönelik anketlere ilişkin soru üzerine Engin Özkoç, şöyle konuştu:

"Anketlerin bazen çok yanıldığını, bazen de çok az farklarla tuttuğunu görüyoruz. Bizim en çok güvendiğimiz anket milletimizin bize, Ekrem İmamoğlu'na gösterdiği ilgidir. Anketlere bakarak değil, sandığa, ülkemizin geleceğine, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkarak bu işleri takip etmeliyiz. Eğer sandığa, gerçekten demokrasiye sahip çıkarsak ve haksızlıklara karşı durursak o zaman bu anketlerin çok çok üstünde sayılarla demokrasi ve özgürlük kazanacaktır. Bugün verilen mücadelenin, sandıkta anketlerin de üstünde çok büyük bir başarıyla çıkacağına inanıyorum."

"AKP'NİN SEÇİM STRATEJİSİ ÇAMUR AT İZİ KALSIN"

Özkoç, bir gazetecinin eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'na ait olduğunu iddia ettiği tweetin, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından paylaşıldığını anladıktan sonra İmamoğlu'ndan özür dilediğini anımsatarak, görüşlerini sorması üzerine şunları söyledi:

"AKP'nin İstanbul seçim stratejisi çamur at izi kalsın. Cumhurbaşkanı da aday Binali Yıldırım da söylüyor; 'kim çaldı, nasıl çaldı, bilmiyoruz. Bu bir siyasi terimdir.' Yani diyorlar ki 'Biz çaldı diyelim de onlar buna karşılık versin. Çamur atalım, lekesi kalsın.' diyorlar. Ellerinde belge ve delil yok. YSK'nin aldığı karar zaten hukuka aykırı, baskıyla alınmış bir karar. YSK Başkanı'nın da 'evet' diyemediği bir karar."

SAYIŞTAY TEPKİSİ

CHP'li Özkoç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sayıştaya yönelik sözlerine ilişkin bir soruyu şöyle yanıtladı:

"Buradan Cumhurbaşkanı'na soruyorum; Sayıştayda görev yapanlar Türkiye Cumhuriyeti'nin hakimleri. Sayıştayın hakimlerine 'cins' diyen bir İçişleri Bakanı var. Sayıştay Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarına ilişkin açıklama yapıyor. Sayıştaydan neden kendilerine 'cins' diyen İçişleri Bakanı ile ilgili tık diye bir ses çıkmıyor? Kendilerine yakıştırdıkları için mi onurlarına dokunmadığı için mi ya da Soylu haklı olduğu için mi? Bunları yakından takip ediyoruz ve merak da ediyoruz."