“Sayıştay İstanbul seçimlerine müdahil olmuştur”

“Sayıştay İstanbul seçimlerine müdahil olmuştur”
Sayıştay'dan İmamoğlu'nu yalanlar nitelikte yapılan açıklamaya tepki gösteren İBB CHP Meclis Grubu Sözcüsü Tarık Balyalı, "Sayıştay’ın siyasi bir tavır alarak İstanbul seçimlerine müdahil olduğu" değerlendirmesi yaptı.

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım’ın katıldığı televizyon programında Sayıştay tarafından yapılan denetim sonucu hazırlanan rapor bir kez daha gündeme geldi. 

Söz konusu rapora ilişkin Sayıştay'dan yapılan açıklamada ise “İBB ve iştiraklerine ilişkin iddialar, kamu zararı veya usulsüzlük unsurları taşımadığı için yargılamaya esas ayrı rapor düzenlenmemiştir” denildi.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, , Sayıştay’ın 23 Mayıs tarihinde de bir açıklama yaptığını, bu açıklamada da 2018 ve 2019 yıllarına ait denetleme raporu bulunmadığı bilgisi verildiğini belirterek, “Bizim söz ettiğimiz zaten 2017 yılına ilişkin rapor. Böyle bir rapor doğrultusunda suç duyurusunda bulunmaları gerekirdi, bulunmadılar ise Sayıştay’ın sorunu. Bizim için neden suç duyurusunda bulunmadılar diyorlar, oysa biz suç duyurusunda bulunduk zaten. Sapla samanı birbirine karıştırmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Sayıştay açıklamasında yer alan, “Her şeyden önce Sayıştay raporlarında, iddia edildiği gibi, İBB tarafından bazı sivil toplum kuruluşlarına yardım yapıldığına ilişkin her hangi bir değerlendirme bulunmamaktadır” ifadesine de değinen Balyalı, “Yandaş vakıflara yapılan yardımlarla ilgili iddialarımızı hiç bir zaman Sayıştay raporlarına dayandırmadık zaten. Onlar belediyenin kendi iç yazışmalarından tespit ettiklerimiz. Sayıştay ile ilgili olanları dün Ekrem Başkan twitter hesabından da paylaştı. Onlarda sadece bizim hesaplayabildiklerimiz” dedi.

Balyalı, Sayıştay’ın açıklamasını değerlendirirken de şunları kaydetti:

“Sayıştay’ın siyasallaşmasının sonucu olmuş bu açıklamalar. Bu raporun kamuoyuna açıklanmasından sonra Sayıştay’ın Denetim işlerinden sorumlu Başkan yardımcısı Fikret Çöker ve İstanbul Belediyelerinin denetiminden sorumlu Grup Başkanı Sezgin Eren’i görevden almıştı. Biz bu görevden almalar sonrasında Sayıştay’ın İstanbul’daki AKP’li belediyelerde bundan sonra hakkıyla bir denetim yapamayacağını da söylemiştik.”

İlgili Haberler