Schumacher taburcu edildi iddiası

Schumacher taburcu edildi iddiası
Alpler'de 2013 yılında kayak yaparken geçirdiği kaza sonrası komaya giren Michael Schumacher'ın Fransa’nın başkenti Paris’te gördüğü deneysel kök hücre tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildiği iddia edildi.

Fransız Le Parisien gazetesinin haberlere göre, Formula-1 Dünya Şampiyonası’nı yedi kez kazanan efsane pilot Michael Schumacher’in, sahte bir isimle yatırıldığı Paris’teki klinikte gizli bir kök hücre operasyonuna başvuruldu.

Yaptığı basın açıklamasında hastane çalışanlarından birisi, “Kendisi benim bölümümde. Bilincinin yerinde olduğuna dair sizi temin edebilirim” ifadelerini kullandı. 

Bu açılama ise, Alman sürücünün geçirdiği belirtilen beyin hasarının iyileşeceği konusunda sevenlerini umutlandırdı.

Kök hücre uzmanı Phillippe Menasche, 50 yaşındaki F-1 pilotunun hastaneye geçtiğimiz pazartesi günü kabul etti.

69 yaşındaki Menasche, kalp yetmezliği olan bir hastaya dünyanın ilk embriyo kök hücresi naklini yapmış olmasıyla tanınıyor.

Schumacher’in, tedavi için yatmadan önce iki kez hastaneye helikopterle gittiği belirtiliyor.

Michael Schumacher’in tedavisi için görevlendirilen 15 hemşire ve doktordan oluşan küçük bir ekip var. Ünlü yıldızın tedavi masrafları aylık 115.000 pound’u bulduğu belirtiliyor.

Öte yandan Alpler’de geçirdiği kaza sonrası başına darbe alıp aylarca komada kalan Schumacher’in görüntüleri, o günden bu yana kamuoyuna yansımadı. Bu dönemde ünlü sporcunun sağlık durumu hakkında net bir bilgi de alınamadı.