SDG yetkilisi ABD'lilerin silah yardımını itiraf etti

SDG yetkilisi ABD'lilerin silah yardımını itiraf etti
ABD Başkanı Donald Trump'ın, Rakka operasyonu için YPG'nin ağırlığındaki Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) ağır silah verilmesini onaylamasından sonra ABD’nin örgüte zırhlı araçlar ve ağır silahlar gönderdiği bildirildi.

Adı açıklanmayan SDG yetkilisi, Sputnik’e  ABD'nin gönderdiği silah ve zırhlı araçların dün akşam kendilerine ulaştığını anlatırken  “ABD Başkanı Donald Trump'un bize ağır silah yetkisini vermesinden sonra ABD'nin IŞİD ile mücadele kapsamında bize gönderdiği zırhlı araçlar ile ağır silahlar dün akşam ulaştı. En fazla Hummer araçlar geldi. Tanklar da geldi. Havan topları, ısı güdümlü füzeler de geldi” dedi. Yetkili şöyle devam etti:

“Silahlar ve  zırhlı araçlar Kürdistan bölgesinden (Kuzey Irak) karayoluyla Semelka Sınır Kapısından Rojava'ya sokuldu. Oradan da tırlarla Kobani ve Tel Abyad'ın güneyine (Rakka'nın kuzeyi) getirildi. Bu silahlar ve Hummer zırhlı araçlar yürütülmekte olan Rakka Operasyonu'nda kullanılacak. Rakka kentine girişte aktif olarak kullanılacak.”

Sputnik haberini “Ankara, terör örgütü olarak kabul ettiği YPG'nin Rakka operasyonuna katılmasına sert bir şekilde karşı çıkıyor” sözleriyle noktaladı.