SDG'li hainlerden küstah çıkış

SDG'li hainlerden küstah çıkış
Türkiye’nin, Fırat’ın doğusuna gerçekleştireceği olası operasyon şimdiden korku salmaya başladı. PKK ile dirsek teması halinde olan ABD destekli Demokratik Suriye Güçleri’nin sözcüsü, “Türk askerine direniriz” ifadesini kullandı.

Türkiye bir yandan Fırat’ın doğusuna olası operasyon hazırlıklarına devam ediyor, diğer taraftan da bu konu hakkında uluslararası düzeyde görüşmelerini sürdürüyor. Sınır hattına, teknik ekipman ve zırhlı araçlarla birlikte, Afrin operasyonunda görev alan asker ve polisler de sevk ediliyor.

Türkiye cephesinde yaşanan bu gelişmeler, Suriye topraklarındaki hainleri ise endişelendiriyor. PKK’nın Suriye uzantısı YPG ile dirsek teması halinde olan ABD destekli Demokratik Suriye Güçleri (DSG)’nin Sözcüsü Gabriel Kino, Sputnik'e verdiği demeçte, Türkiye'nin operasyon yapması durumunda kendilerini savunacaklarını belirterek, direneceklerini söyledi.

Suriye halkının Türkiye'yi istememesine rağmen Suriye'de olduğunu' savunan Kino, “Türkiye kendi çıkarı için Suriye'de. Operasyon olursa kendimizi savunuruz” diye konuştu.

İlgili Haberler