Seçim bitmeden AKP’liler sandıkları açtı

Seçim bitmeden AKP’liler sandıkları açtı
İstanbul’da Gaziosmanpaşa’da oy verme işlemi bitmeden sandıklar açılmasını bir sandık görevlisi video çekip sosyal medyada paylaşarak tepki gösterdi.

Yerel seçimlerde oy kullanılmaya başlandı. Usulsüzlükler önceki seçimlerde olduğu gibi bugünkü seçimlerde de görüldü. İstanbul’da Gaziosmanpaşa Ortaokulu’nda muhalefet partilerinin sandık görevlileri polisler tarafından dışarı çıkarıldı. Ardından AKP’li sandık görevlileri çuvalları açarak pusulaları döktü. Bir sandık görevlisi yaşananları sosyal medya hesabından paylaştığı video ile buna tepki gösterdi.

Sandık görevlisi paylaştığı videosunda, “Gaziosmanpaşa Ortaokulu'ndayız. Biz içeri girmeden bu insanlar sandıkları açmış durumdalar. Görüyorsunuz bizi içeri almadan açmışlar. Ne film çeviriyorlarsa artık sesimizi duyun. Görüyorsunuz de mi rezilliği! Kesinlikle kabul etmiyoruz! Bizi almadan hiçbir kimse açamaz! Çuvallara bakın açmışlar. Görüyorsunuz şu anda suç işleniyor. Buraya destek istiyoruz arkadaşlar” ifadeleriyle sandık açılmasına tepki gösterdi.

CHP İSTANBUL HUKUK KOMİSYONU'NDAN AÇIKLAMA

CHP'den açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi:

"Gaziosmanpaşa Ortaokulunda 1003 numaralı sandık ile ilgili bir sorun yoktur. Okulda avukatlarımız görevdedir, sözkonusu sandıkta video içeriğinden anlaşıldığı gibi polis müdahalesiyle oy kullanma işlemi bitmeden sandığın açılması gibi bir durum söz konusu değildir."

92836_594x163.png

İlgili Haberler