Seçim güvenliği için alarm

Seçim güvenliği için alarm
24 Haziran seçimlerine adım adım yaklaşırken seçim güvenliğini değerlendiren CHP Parti Meclisi üyesi ve bilişim uzmanı Erdal Aksünger, "Ben özellikle 7-8 kritik ilde sandık başlarındaki görevlilere çok önemli bir iş düşeceğini düşünüyorum" dedi.

Fatih ERBOZ/Ankara

Türkiye 24 Haziran seçimlerine her geçen gün yaklaşırken, son zamanlardaki seçimlerin ana konularından biri olan seçim güvenliği yine gündemde.

24 Haziran'da yapılacak seçimlerde referandumun unutulmaması gerektiğini belirten CHP Parti Meclisi üyesi ve bilişim uzmanı Erdal Aksünger, "16 Nisan'da gerçekleştirilen halk oylaması ve diğer seçimler bize deneyim olarak özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki sandıkların güvenliği ve oy sayımının çok önemli olduğunu gösterdi" dedi.

Aksünger şunları söyledi: "Ben bu seçimde de aynı bölgelerdeki oy sandıklarının oy sayımı açısından önemli olacağını düşünüyorum. Bu sandıklarda kullanılacak oyların muhalefet tarafından çok iyi kontrol edilmesi gerekiyor. Bu noktada her iki bölgede de yaklaşık 16 ilde yapılacak oy kullanımının ardından o illerdeki sandıklarda oy sayımında bazı karışıklıklar olduğu daha önceki deneyimlerle mevcut."

CHP'li Aksünger, AKP'nin daha önce bu konuda bazı girişimlerinin olduğunun tüm kamuoyu tarafından bilindiğini belirtti. "Eğer bu noktada bir güven kaybı söz konusu olmuşsa kamuoyunun 24 Haziran seçimlerinde daha hassas olması gerekiyor" diyen Aksünger sözlerini şöyle tamamladı: "Ben özellikle 7-8 kritik ilde sandık başlarındaki görevlilere çok önemli bir iş düşeceğini düşünüyorum.

Bu illerde 10 bin sandık görevlisinin bulundurulması önem taşıyor. Bu yapılabilirse oy sayımının uygun bir şekilde yapılacağını ve her hangi bir tartışmalı durumun olmayacağını düşünüyorum. Bu noktada muhalefet partilerine önemli görevler düşüyor. Bu söylediğim hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilleri genel seçimi için geçerli. Bu noktalarda oy sayımına ve sandıktan çıkan oylara çok dikkat edilmesi, kullanılan oylara sahip çıkılması gerekiyor."