Seçim iptal talebine CHP ve İYİ Parti'den ilk tepki!

Seçim iptal talebine CHP ve İYİ Parti'den ilk tepki!
CHP'li Engin Altay ve İYİ Partili Lütfü Türkkan, AKP'nin seçim iptal başvurusuyla ilgili Halk TV'ye açıklamalarda bulundu.

AKP'nin İstanbul'daki sandık sonuçlarına itiraz ederek süreci sürekli uzatmasına İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan tepki geldi.

Konuya ilişkin HalkTV'ye açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Engin Altay, "Bu kadar da olmaz dedirtmeye devam ediyorlar. Arkadaşlarla içeride değerlendirdik. İtiraz sürelerinde bu süreleri takip ettik. Seçmen taşımamıza gerek yok bizim. Hukukun askıya alındığı bir süreç yaşıyoruz. Tam bir hukuksuzluk süreci " dedi.

ENGİN ALTAY: "AKP'NİN BU SÜRECİ BU KADAR YAYMASININ MURADI NEDİR?"

Seçmen taşımalarına gerek olmadığını belirten Engin Altay, “Hele Büyükçekme'de hiç gerek yok. Şuanda yaşanan süreç hukuksuzluk süreci. Sandıkta gasp ettirmediğimiz hakkımızı masa başında da yedirmeyiz” dedi.

Altay, “AKP'nin bu süreci bu kadar yaymasından muradı nedir? Bazı düşüncelerimiz, tahminlerimiz var. Bunları şimdilik paylaşmak istemiyoruz. 11 ilçede sayım yapılmayacak. Bitti. Torbaların güvenliği emin ellerde” ifadelerini kullandı.

LÜTFÜ TÜRKKAN: "TÜM OYLARI DA SAYSALAR SONUÇ DEĞİŞMEYECEK"

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da süreci yakından takip ettiğini belirtti. Bu sürecin takipçisi olduğunu belirten Türkkan, bu süreçte adaletin tesis edilmesi noktasında katkı vermeye geldiklerini vurguladı.

Türkkan, şu ifadeleri kullandı:

"Bulunduğumuz coğrafyada Türkiye’nin en önemli ihraç ürünü demokrasidir. Demokrasinin yoksun olduğu bir coğrafya burası. Türkiye’de demokrasi ihracat ürünüdür. Demokrasinin en önemli nişanesi de seçimlerdir. Eğer siz seçimlere gölge düşürecek, şaibe karıştıracak bir şey yaparsanız Türkiye'nin en önemli zenginliğine çok büyük bir darbe vurursunuz. Bu da önümüzdeki yıllarda çok büyük bir sıkıntıya yol açar. Yani bir belediyenin kazanılmasından ya da kaybedilmesinden çok daha fazla önemlidir bu. İstanbul’daki seçimlerle ilgili başından beri İYİ Parti olarak seçimi yakinen takip ediyoruz. Bugün burada 15 milletvekilimizle beraber Seçim Koordinasyon Merkezi’ne geldik. Biz bu ittifakın bir parçasıyız ve bu sürecin de takipçisiyiz. Bu süreçte bir şeye dikkat ediyoruz. Adaletin tesis edilmesine gayret ediyoruz. Elimizdeki verilerden de yola çıkarak baktığımızda bütün sandıkları da saysalar, sadece geçersiz oyları değil, diğer oyları da saysalar seçim sonucu değişmeyecektir."

Türkkan, "Bütün sandıkları da saysalar seçim sonuçları değişmeyecektir. Burada siyasi manevra var. O manevra da şu; karşı tarafı yıldırarak belli bir tarafa çekmek. Seçimin selameti sizlerin soğukkanlılığı ile de çok alakalı" dedi.