"Seçim kampanyasında İnce de olsun"

"Seçim kampanyasında İnce de olsun"
Yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Seçim kampanyasında partimiz Muharrem İnce’yi kullanmazsa çok büyük hata yapar" dedi.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaklaşan yerel seçime ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçimlerde aday olup olmayacağına henüz karar vermediğini belirten Kocaoğlu, CHP'nin yerel seçim çalışmalarında Muharrem İnce'den de faydalanması gerektiğini, İnce'nin halkta karşılığı olduğunu söyledi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Kocaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘DAHA KARAR VERMEDİM'

"Aday olup olmayacağıma henüz karar vermiş değilim. Eğer başkanlık arzum olursa ‘adayım' derim tabii ki takdir genel merkezindir. Sonuçta aday parti içerisinde belirleniyor. Aday olup olamayacağımı seçime altı ay kala, 1 Ekim'de açıklayacağım. Tüm adayların açıklanması için de gecikilmemeli ve ekim ayı başlarında adaylar açıklanmalıdır. Eğer aday olmayacaksam da bayrağı partili birinin yani CHP'li başkanın eline teslim etmem lazım."

İNCE'YE SEÇİM GÖREVİ

"Şuna inanıyorum, yerel seçim kampanyasında parti Muharrem İnce'yi kullanmazsa çok büyük hata yapar. Muharrem İnce'nin halkta bir karşılığı var, kürsü hakimiyeti var, esprili, hazır cevap. Seçim sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle ciddi hatalar da yaptı ama karşılığı olduğu da bir gerçek. O yüzden kampanyada mutlaka görevlendirilmeli. ‘Boşverin görev verilmesin' diye genel başkanımızı ikna etmeye çalışanlar da var. Genel Başkan'ın bu kişilere itibar etmemesini dilerim. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlığa aday olduktan sonra partimizin yapılan üç kurultayında da destek verdim. İnce de bu kurultayların ikisinde Kılıçdaroğlu'na karşı adaydı ikisinde de İnce'yi değil Kılıçdaroğlu'nu destekledim."

Aziz Kocaoğlu'nun şu saptaması da dikkat çekici: “CHP'liler partisine seçimde de gücü yettiğince çalışır ama CHP ile ilgisi olmayan, CHP'li olmayan insanlar genel merkezde karar mekanizmalarında yetkili olursa o zaman problem başlar.”