“Seçim kurulunun bilmediği raporu AKP nereden biliyor?”

“Seçim kurulunun bilmediği raporu AKP nereden biliyor?”
AKP’nin Büyükçekmece’de seçimin itirazı için YSK’ya yaptığı başvurudaki bir ayrıntı dikkat çekti. Usulsüz seçmen iddiaları ile ilgili yürütülen soruşturma raporu seçim kurulunda bulunmazken, AKP’nin rapor ile ilgili bilgi sahibi olduğu ortaya çıktı.

AKP’nin Büyükçekmece’de usulsüz seçmenlerin bulunduğu yönündeki iddiaları ve seçimin iptali için il seçim kuruluna yaptığı itirazla ilgili yazılan karar metninde önemli ifadelerin yer aldığı ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz’ın Twitter hesabından paylaştığı belgelere göre, AKP’nin İstanbul İl Seçim Kurulu’na yaptığı itirazla ilgili verilen kararda, Nüfus Müdürlüğü’nde seçim öncesi yeterli personel bulunmadığı gerekçesi ile belediyeden geçici olarak görevlendirilen ve seçmen kayıtlarında usulsüzlük yaptığı iddia edilen bir kişi hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

d33d8svwwaeeaxw.jpg

AKP’nin itirazı sonrası 4 Nisan’da hazırlanan karar metninde ayrıca, hakkında soruşturma yürütülen Mehmet Özgür Samanlı hakkında henüz bilirkişi raporunun bulunmadığı ve bir mahkumiyet kararı verilmediği için söz konusu itirazın reddedildiği bildirildi.

YSK’YA İTİRAZ DİLEKÇESİNDEKİ İLGİNÇ AYRINTI

AKP, İl Seçim Kurulu’nun itirazı reddetmesi sonrası ise itirazını YSK’ya taşıdı. 9 Nisan tarihinde yapılan itirazda yer alan bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı. YSK’ya yapılan itirazda, Mehmet Özgür Samanlı hakkında yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunun 1 Nisan tarihinde Kaymakamlığa ulaştığı bildirildi.

d33d-umwwairt2b.jpg

“SEÇİM KURULUNUN BİLMEDİĞİ RAPORU AKP NASIL BİLİYOR?”

AKP’nin YSK’ya itirazındaki ayrıntıya dikkat çeken İsmail Saymaz, Twitter hesabından paylaştığı mesajda “Büyükçekmece’de AKP’nin 4 Nisan’da itirazı reddediliyor Seçim kurulu “savcılık dosyasında bilirkişi raporu yok” diyor AKP, 9 Nisan’da YSK’ya gidiyor. Dilekçede, İçişleri Bakanlığı raporunun 1 Nisan’da kaymakamlığa ulaştığı yazılıyor. Kurulun bilmediği raporu parti nereden biliyor” ifadelerini kullandı.”

saymaz-004.png

AKP’nin Büyükçekmece’de seçimin iptal edilmesi yönünde YSK’ya yaptığı itiraz henüz karara bağlanmadı. İstanbul’da geçersiz oyların sayımı ise sürüyor.