Seçim kurulunun kararının ardından Burhanettin Kocamaz'dan ilk açıklama

Seçim kurulunun kararının ardından Burhanettin Kocamaz'dan ilk açıklama
Adaylığı İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilmeyen Burhanettin Kocamaz, kararın ardından ilk kez konuştu.

Yeniçağ / İstanbul

İYİ Parti'den adaylığı, başvurunun gecikmesi nedeniyle gerçekleştirilemezken, Demokrat Parti'den adaylığı da İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilmeyen İYİ Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, adaylık sürecine ilişkin açıklamada bulundu.

Mersin'de vatandaşlara hitap eden Kocamaz, "İYİ Parti ile yola çıktık orada da satılık hainler birilerinin kuklası olarak bize engel oldu. Bu kirli el orada da boş durmadı. Son kararı YSK verecek" dedi. 

“Mersin’in mimarı Başkan Kocamaz” tezahüratlarıyla karşılanan Burhanettin Kocamaz, şöyle konuştu:

"Mersin’deki kanunsuzlukları ortadan kaldırmak için uğraştık. İhlallere son verdik, adam kayırmacılık yapmadık. Hangi siyasi görüşten olursa olsun herkese eşit mesafede durduk. Bu kenti kendi kafasına göre yönetmek isteyenlerle mücadele ettik."

"15 Temmuz’dan önce uğraştığımız FETÖ’cüler daha sonra da bizlere aynı çamurları atmaya uğraştılar. Bazı arkadaşlarımız içeriye alındı. Her zaman söylediğimiz gibi abdestimizden şüphemiz yoktu, namazımızdan da olmaz. Hep haykırdık bu belediyede Apo’cu da olmaz, FETÖ’cü de olmaz diye. Arkadaşlarımızın tamamı beraat etti ve bu yapılanın kumpas olduğu ortaya çıktı."

“KUMPASLAR BİTMEK BİLMEDİ”

"Tam oradan kendimizi kurtardık, akladık derken, bir kumpas daha yine sosyal medyadan yapılıyor. Onu da suç üzeri yakalattık ve hapis yattı ama kumpaslar hiç bitmedi. Bizi bu kentte çalıştırmamak için, hizmetlerimizi engellemek için oyun üzerine oyun kurdular. Tabii ki fitne yerinde durmadı. Toroslar’dan başlayan kumpas Genel Merkez’e kadar gitti ve bizim aday yapılmamamız kararı alındı."

"İlimizin bütçesi kesilmesin diye sesimizi çıkarmadık ama bütçe açıklandığında gördük ki zaten önümüz kesilmişti. MHP ile bağımızı kopararak İYİ Parti’den aday olduk."

"KİRLİ EL BOŞ DURMADI"

"Vatandaşımız yaptırdığımız bütün anketlerde bizi gösteriyordu. Bizim önümüz kesildi. İYİ Parti ile yola çıktık orada da satılık hainler birilerinin kuklası olarak bize engel oldu. Bu kirli el orada da boş durmadı. Son kararı YSK verecek. Birilerinin kripto oyununa geldik. Allah büyük, Allah doğrularla beraber. Biz önümüz kesilse de kesilmese de yolumuza devam edeceğiz. Hazırlattığımız projelerle halkımızın karşısına çıkıyorduk. O projeleri yine sizlerle paylaşacağız. YSK’da da aynı şekilde bir karar çıkarsa bu projeleri aday olan arkadaşlara teslim edeceğiz ve takipçisi olacağız. Allah izin verdiği sürece öyle ya da böyle hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz devletimize, yargımıza güveniyoruz. Bir tek isteğimiz var; gerçekten adil bir şekilde başvurularımızı incelesinler ve ona göre kararlarını versinler. Ben bizim için döktüğünüz terler için hepinize teşekkür ediyorum."

"Hepinizi bu süreç tamamlanana kadar sakin olmaya davet ediyorum. Aranıza girerek fitne vermek isteyenlere fırsat vermeyin. Çünkü bize bu yakışır. Kazanacağımız bir seçim elimizden alınmaya çalışılıyor. Demokrasi, Mersin’de çok büyük bir yara aldı. Tarihe kara bir leke olarak geçecek bu olay. 25 yıldır bir fiil halkımıza hizmet ettik; demek ki siyasette daha çok pişmemiz gerekiyor. Bu hepimiz için bir imtihan. Allah son nefesimizi alıncaya kadar Mersin için mücadele edeceğiz."

İlgili Haberler