“Seçim verilerini AKP’den alıyorlar”

“Seçim verilerini AKP’den alıyorlar”
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “AA sonuçları kolluk kuvvetlerinden almıyorsa, YSK’den AA’ya bir veri akışı yoksa, AA bu sonuçları ya AKP teşkilatlarından temin ediyor ya da hiç toplamadan hayali olarak açıklıyor” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, AA’nın seçim verilerini nereden aldığını açıkladı. Deniz Yavuzyılmaz, “AA sonuçları kolluk kuvvetlerinden almıyorsa, YSK’den AA’ya bir veri akışı yoksa, AA bu sonuçları ya AKP teşkilatlarından temin ediyor ya da hiç toplamadan hayali olarak açıklıyor” ifadelerini kullandı.

Deniz Yavuzyılmaz’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

 “SEÇİM VERİLERİNİ AKP’DEN ALIYORLAR”

 “AA’nın seçim günü sandık başından veri toplamak için hizmet aldığı başka firmalar var mıydı, bu firmaların veya sandık başında çalışanlarının olduğuna dair en ufak bir iz yok, kaldı ki sandık başında bulunmaları yasal da değil”

“İDDİALARIMIZI DOĞRULAR NİTELİKTE”

“Resmi kurumların yanıtları ve açıklamalarından belirtildiği üzere, eğer AA sandık sonuç tutanak bilgilerini kolluk kuvvetlerinden almıyorsa, YSK’den AA’ya bir veri akışı yoksa, AA açıkladığı hızda veriyi toplayacak çalışan sayısına sahip değilken ve başka firmalardan da hizmet alarak sandık başından bilgi topladığına dair en ufak bir iz de yokken, Anadolu Ajansı sandık sonuç tutanaklarındaki bu verileri nasıl topluyor ve nasıl bu kadar hızlı açıklıyor? Bu sorunun iki cevabı var. Ya Anadolu Ajansı sandık sonuç verilerini AKP teşkilatından temin ediyor ya da hiç toplamıyor. Sonuçların televizyon kanallarından açıklanmaya başladığı ilk saatlerden itibaren AA’nın belirlediği yüzdelerden itibaren medyaya hayali sonuçları aktardığı anlaşılıyor. AA’nın sorularımıza ısrarla yanıt verememesi bu iddialarımızı doğrular nitelikte.”