Seçimler yaklaştıkça AKP’de moraller bozuluyor

Seçimler yaklaştıkça AKP’de moraller bozuluyor
Seçim tarihinin yaklaşması ile siyasal partiler hazırlık sürecine girdiler. Seçim sürecinde adaylık başvurularına ilginin düşük olmasının AKP’de moral bozukluğu yarattığı kulislerde konuşuluyor.

Kısa Dalga’nın yazarı Sedat Bozkurt, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine hazırlık tüm hızıyla devam ederken kulislerde konuşulanları yazdı.

Bürokrasiden AKP''ye beklenen ilginin gelmediğini dile getiren Bozkurt, "Parti yönetiminin aday olması için davet ettiği bürokratlar bile adaylık başvurusu yapmadı" dedi.

Bozkurt’un yazısının bir bölümü şu şekilde:

"Adaylık başvurusundaki azalma AKP’nin moralini hayli bozmuş durumda. Bazı seçim bölgelerinde listeyi doldurma sıkıntısı bile mevcut. Milletvekili olmak istediği bilinen MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifa etmemiş olması hayli ilginç. Ahmet Davutoğlu’nun Fidan’a destek açıklamalarıyla bu durum ilişkili olabilir mi?

MEHMET ŞİMŞEK BAKAN MI OLACAK?

Sık sık adı dillendirilen Mehmet Şimşek’in durumu da merak uyandırıyor. Çünkü Şimşek kendisine yöneltilen eleştiriler nedeniyle hem hükümetten hem de Türkiye’den kaçar gibi ayrılmıştı. Eleştirilerin nedeni IMF’ci ve Dünya Bankacı görüşleri savunmasıydı. Şimdi tekrar bakan olacağı konuşuluyor. Hayli garip bir durum doğal olarak."

İlgili Haberler