Seçime giderken sorunlar büyüdü

Seçime giderken sorunlar büyüdü
Seçimin hem ülke hem de vatandaşlar açısından sıkıntılı geçeceğini kaydeden Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Türkiye'nin sorunlarını milli çerçevede çözebilecek siyasi kadroların olmadığını söyledi.

Fatih Erboz / Ankara

Türkiye 24 Haziran'daki seçime büyüyen sorunlarıyla gidiyor. Seçimin hem ülke hem de vatandaşlar açısından sıkıntılı geçeceğini kaydeden Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Türkiye'nin sorunlarını milli çerçevede çözebilecek siyasi kadroların olmadığını söyledi. Tantan, vatandaşların ise AKP iktidarından kurtulmak istediklerini ancak istedikleri halka dayalı bir siyasi yapı ya da yapıları karşısında bulamadığı için sıkıntı içerisinde olduğunu belirtti. Cumhuriyet ile beraber Türkiye'nin 300 yıla yaklaşan bir demokrasi birikimi olduğunu dile getiren Tantan, batı ülkelerinin standardını Türkiye'ye getirme çabası olduğunu aktardı. Tantan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün içinden geçtiğimiz süreçte BAAS rejimini ve Körfez ülkelerinin emirlik rejimini hatırlatıyor. Denetim ve yargı yok. Her şey tek kişinin elinde. Türk milleti buna geçit vermez. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve ona destek verenlerin de sonunu beraberinde getirir. Bu yanlıştan geri dönerler umarım. Türkiye uzun yıllardır verdiği mücadeleyi kimliksiz siyasi iradeye bırakmaz. Parlamento görevini yerine getiremiyordu son yıllarda. Bundan sonraki gelişmeler ise Parlamenter rejimin devam edeceğini de gösteriyor."  

Seçimi kazanmak adına imkânları kullanmak için cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'den yetki aldığını ifade eden Tantan, her türlü imkanı oy karşılığı kullanacaklarını vurguladı. Tantan, "Bu açık ve net gözüküyor. Bunu AKP'nin yetkilileri de açıklıyor. Bütün bunlar cumhurun yetkisinde olacak diyorlar. Türkiye açısından bir yanlışın daha yapıldığını görüyoruz açıkçası" şeklinde konuştu. İçeride ve dışarıda yaşanan gelişmelere bakıldığında Türkiye'nin işinin önümüzdeki süreçte kolay olmadığını bildiren Tantan, siyasete güven olmamasının yatırımcılar açısından Türkiye'nin sorun yaşadığına da dikkat çekti. Yurt içindeki yatırımcıların da siyasi istikrarsızlıktan çekindiğini anlatan Tantan, "Dışarıdan gelecek yatırımcı da aynı nedenden Türkiye'ye gelmiyor. İhracatçıların bağlantıları Türkiye'ye gelmiyor. Bu açıdan sıkıntılarımız var. Örneğin turizm sezonu açılıyor. Oysa turizmde muamma var şu anda. Türkiye böyle belirsiz bir döneme giriyor. Bu seçimde AKP kazansa da kazanmasa da yeni bir seçimi beraberinde kısa zamanda gündeme getirir" dedi.  

Türkiye'nin bölgesinde sorunların arttığına da değinen Tantan, ABD'nin İran'a karşı durumunun ortada olduğunu, İsrail ve Körfez ülkelerinin tutumuna bakıldığında enerji alanlarına tehdit ile el koymak istediklerini söyledi. Tantan şöyle devam etti:

"İran'daki nükleer faaliyetler İran şahı döneminden beri ABD'nin alt yapısı oluştu. Bugün ise farklı bir durum ortaya çıktı. ABD bir tehdit olarak görüyor. Bu coğrafyada esas tehdit ise ABD-İsrail. Suudi Arabistan'ı da sayabiliriz. Bu bölgede istikrarsızlığı bu ülkeler yaratıyor. Bu bölgeye hakim olmak isteyen küresel güç var. Küresel oyuncular ABD ve İngiltere gibi gözükse de bölge oyuncuları İsrail ve Suudi Arabistan" diye konuştu. 

Türkiye'nin burada BOP taşeronluğunu üstlenmesiyle bölge oyuncusu olma şansını kaybettiğini dile getiren Tantan, "Büyük oyuncu olmak ve bölge oyuncusu olma şansını siyasi, mali ekonomik ve güvenlik anlamında kaybetti. Bugünkü siyasi kadrolar bu sorunu çözemez. İnanmış bir halk hareketi oluşturamadılar. Bu nedenle Türkiye'nin sorunları ile ilgili bir çözüm ortaya koymuyorlar" dedi.