Seçime günler kala yerli traktör açıklaması

Seçime günler kala yerli traktör açıklaması
Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli seçime kısa bir süre kala gündeme gelen elektrikli yerli traktör hakkında bir açıklamada daha bulunarak "Nisan ayı içinde traktör üreticileri ile ekstra toplantı yapacağız." dedi.

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Habertürk’te katıldığı programda yerli traktörle ilgili açıklamarda bulunarak,  "Üreticimize uygun şartlarda o fiyatlarda vermeyi bekliyoruz. Biz hazırız herhalde nisan ayı içinde traktör üreticileri ile ekstra toplantı yapacağız. 2-3 il bununla ilgileniyor. İzmir ve Manisa değerlendirilir neresi olursa değerlendirilir." ifadelerini kullandı.

5000 PERSONEL ALACAĞIZ

Pakdemirli, "Erken ödeme ile hareket ettik. Çiftçimizi rahatlatalım dedik. Bugüne denk gelen ödemelerimiz var. Çiğ süt için 184 milyon 300 bin TL ödenecek. Litre başı desteğini 10 kuruştan 25 kuruşa çıkarmıştık. Aylardır sosyal medya hesaplarıma ‘ne zaman atanıyoruz’ soruları geliyor. Meslek gruplarından ne zaman atanıyoruz diye. Benim bir sürprizim var bugün Orman Genel Müdürlüğü olarak 1200 orman mühendisi 800 memur 300 şöför. Toplam 5000 personel alımı yapacağız. 2700 orman muhafaza memuru alacağız." dedi.