Seçimin güvenliği bu bakanlara emanet

Seçimin güvenliği bu bakanlara emanet
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, katıldıkları toplantılarda, İstanbul seçimi hakkında konuşurken, Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı.

İstanbul'da seçimlerin tekrarlanma kararının ardından Bakanlar, İstanbul'a kamp kurdu.

İftar ve sahur programları da dahil vatandaşla bir araya gelen Bakanların Ekrem İmamoğlu'nu hedef alması ise dikkat çekti. 

SOYLU: "HAKKIMIZI SAVUNMAYALIM MI?"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beşiktaş'ta Şebinkarahisar Ocaktaşı Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen sahur programında vatandaşlarla bir araya geldi. 31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlere değinen Soylu, Ankara, Antalya gibi bazı illerde seçimi kaybettiklerini, "başımızın üzerine" diyerek milletin tercihine saygı duyduklarını söyledi. Soylu, İstanbul seçimlerinde ise haksızlığa uğradıklarını belirterek "Ben hayatımda böyle bir seçim görmedim. Bir seçim sonucuna itiraz edilir de, sandıkların yüzde 10'u açılır da fark 29 binden 13 bine mi düşer?" şeklinde konuştu. Seçim sonuçlarına neden itiraz ettiklerini anlatan Soylu, "Biz hakkımız savunmayalım mı yani? Biz bütün sandıkları açın dedik. Açtılar mı? Hayır. Açılsaydı 23 Haziran'a gerek olmazdı" dedi.

23 Haziran'da yapılacak seçimin bir siyasal çatışma merkezi haline getirilmeye çalışıldığı konusunda endişeli olduğunu dile getiren Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen günlerde Binali Bey, Kültür Bakanıyla beraber bir gösteriye gitti. Çıkarken oradakilerin bir bölümü, hiç yakışmayacak bir davranışta bulundular. Binali Bey ne yapmış bu ülkede? Köprü, viyadük, bölünmüş yol, dünyanın en büyük havalimanını yapmış. Binali Bey, gayet olgun biçimde onları alkışladı ve oradan çıktı. Türkiye'yi yeniden, herkesin fişlendiği; Alevi'sinin, Sünni'sinin, dindarının, Kürt'ün herkesin fişlendiği bir sürece sokmak isteyenlerin o alışkanlığını gördüm. Bunun adına ben rövanşizm diyorum. Bu rövanşizm tehlikelidir. Bunu, İstanbul'un gücü üzerinden Türkiye'nin istikrarını bozmaya yönelik bir adım olarak görüyorum."

BAKAN GÜL: "İSTANBUL MACERAYA ATILAMAZ"

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Cihannüma Derneği İstanbul Temsilciliği tarafından düzenlenen sahur programında, 23 Haziran seçimiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nu isim vermeden eleştiren Gül, şöyle dedi:

“31 Mart’tan sonra o döneme kadar, 31 Mart’a kadar nasıl bir makyajla CHP’nin adayının çıktığını ve seçimden sonra iptal sürecine kadar nasıl o makyajın döküldüğünü hepimiz gördük. O sevgi pıtırcıkları, her şeye gülümseyen, ‘kucaklıyoruz, seviyoruz, öpüyoruz’ diyenlerin nasıl bir rövanşist duygu içerisinde olduklarını, o koltuğa tam anlamıyla oturduklarında İstanbul’a ve İstanbulluya nasıl bakış içerisinde olduklarını çok iyi gördük. İstanbul için bu emaneti birlikte koruyacağız. 94’te Refah Partisi’nin aldığı bu emanet Erbakan genel başkan, Recep Tayyip Erdoğan Refah Partisi İstanbul İl Başkanı bu bayrağı devraldı. Bugün ‘Dünya beşten büyüktür’ü daha güçlü sesle söyleyebilmek için 23 Haziran seçimlerinde yine çok iyi bir sonuç almamız lazım. Ve gerçekten bu ülkeye, İstanbul’a çok büyük hizmetleri olan Binali Yıldırım Başbakanımızı İstanbul’un büyükşehir belediye başkanı olarak seçmek İstanbul’un daha fazla hizmete, daha fazla güzelliklere kavuşması için büyük bir imkan oluşacak.”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bütün Türkiye’nin tanıdığı bir tecrübe varken, İstanbul maceraya atılamaz. İstanbul tecrübesiz bir kadroya değil, tecrübe, birikime sahip bir kadroya, deneyimli bir başkana, Binali Yıldırım’a inşallah elbette milletimizin tercihiyle, İstanbul’un tercihiyle güzel bir sonuç alacağımıza inanıyoruz.”