“Seçimlerden sonra dolar 10 lira olacak”

“Seçimlerden sonra dolar 10 lira olacak”
Ekonomist Selçuk Geçer, 31 Mart Yerel seçimlerinin ardından Türkiye’yi çok daha sert ekonomik şartların beklediğine vurgu yaptı. Doların 10 lira seviyelerini görebileceğini ifade eden Geçer, “Dolar 10 lira olursa gram altın 500 lirayı bulur” dedi.

31 Mart Yerel Seçimlerine yaklaşırken ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında döviz kurları ve altının durumunun ne olacağı geliyor.

Ekonomist Selçuk Geçer, video paylaşım sitesinde, kendisine ait kanalda konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“31 MART SONRASI ZOR BİR SÜREÇ BEKLİYOR”

Hazine’nin kasasının boş olduğuna vurgu yapan Geçer, seçimlerin ardından Devletin ucuz kaynaklı kredi arayışına gireceğini ancak bunun çok zor olduğunu ifade etti. 7.20 lira seviyesini test eden doların bugünkü seviyeye gelmesinde Merkez Bankası’nın katı tutumlarının yattığını ifade eden Geçer, “Bu süreç 31 Mart’a kadar devam edecek. Sonrasında bizleri ve Merkez Bankasını çok daha zor bir süreç bekliyor. Seçim ekonomisi uygulandığı için harcamalar arttı. Merkez Bankası’nın rezervleri de hızla tükeniyor” ifadelerini kullandı.

“TARIM SEKTÖRÜ YENİDEN CANLANDIRILMALI”

Türkiye’nin istediği faiz oranlarıyla borç bulmasının çok zor olduğunu söyleyen Geçer, Hükümetin IMF’ye gitmek zorunda kalabileceğine vurgu yaptı. Ülkede, tarım sektörünün yeniden canlandırılması gerektiğine dikkat çeken Geçer, “Dolara ve uluslararası piyasaları bağlı bir Türkiye’nin doğru adımlar atabilmesi mümkün değil. Dolar seçimlerinden ardından 10 lirayı görebilir. Dolar 10 lira olursa Gram altının fiyatı ise 500 lirayı bulur” açıklaması yaptı.