“Seçmenleri tehdit ediyorlar”

“Seçmenleri tehdit ediyorlar”
YSK’nın seçimin yenilenmesi kararını verdiği Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde mazbatası iptal edilen İYİ Parti adayı Necati Alsancak ve İYİ Parti ilçe başkanı Mehmet Cingöz Yeniçağ'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

31 Mart yerel seçimlerinde Kırıkkale Keskin’de belediye başkanlığı seçimini İYİ Parti adayı Necati Alsancak bin 806 oyla kazanmış, en yakın rakibi olan AKP adayı Dede Yıldırım ise bin 800 oy almıştı. Göreve başlayan İYİ Partili Alsancak’ın mazbatası, AKP’nin YSK’ya yaptığı olağanüstü itirazın kabul edilmesi sonucu iptal edilmişti.

Kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı gerekçesiyle YSK’nın 2 Haziran’da seçimin tekrarlanması kararını verdiği Keskin’de İYİ Parti ilçe başkanı Mehmet Cingöz ve İYİ Parti adayı Necati Alsancak Yeniçağ’a açıklamalarda bulundu.

“KISITLI SEÇMENLER YILLARDIR OY KULLANIYOR”

Seçimin kısıtlı seçmenlerin oy kullanması gerekçesiyle iptal edildiğine dikkat çeken İYİ Parti Keskin ilçe başkanı Cingöz, “İlçe seçim kurulu bu isimleri listeden çıkartması gerekirken çıkartmadı. Bu seçmenler yıllardır da oy kullanıyorlar. Bu seçimde ise AKP’nin yaptığı itirazda gerekçe gösterildiler ve seçim iptal edildi.” dedi.

“İSTANBUL SEÇİMİNE EMSAL OLSUN DİYE Mİ KESKİN İPTAL EDİLDİ?”

Söz konusu 8 kısıtlı seçmenin daha önceki seçimlerde oy kullanırken AKP kazandığı için hiçbir itiraza gerekçe olmadıklarını belirten Mehmet Cingöz, “Bu kısıtlı seçmenlerin hepsi de AKP’li. Bizim tereddüdümüz şu, acaba İstanbul seçimine emsal teşkil etsin diye mi Keskin seçimini iptal ettiler? İstanbul’daki itirazlarda da kısıtlı seçmenlerin oy kullanmasından bahsediliyor.” dedi.

2 Haziran’daki seçim için hazırlıklarını yaptıklarını ve çalışmalara başladıklarını belirten İYİ Parti ilçe başkanı, “Seçimi yeniden kazanacağız. Çoğalarak geliyoruz. Seçimin iptal edilmesine Keskin halkı da öfkeli. İnşallah bu sefer daha fazla bir oy alarak bu işi bitireceğiz. AKP ve MHP seçmeninden de alacağımız tepki oyları var. Ancak tereddütlü seçmenleri tehdit ediyorlar. “ dedi.

“SEÇMEN LİSTELERİNE İTİRAZ EDİLMEDİ”

YSK tarafından mazbatası iptal edilen İYİ Parti Keskin Belediye Başkan adayı Necati Alsancak ise YSK’nın kararına saygı duyduklarını belirterek, “Ama şu da bir gerçek; Keskin’de bu kadar insan oy kullandı. İlçe ve İl Seçim Kurulu ile YSK’nın tasdik ettiği bir seçmen listesi var. Bu seçmen listesinin bir kanuni süreci var. Liste askıya çıkmış. Askıda itiraz edilmemiş. YSK bunların böyle olacağını biliyorsa, daha önceden kısıtlı olanların oy kullanmaması yönünde kararını baştan koymalıydı.” dedi.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİN DE İPTAL OLMASI LAZIM”

Alsancak sözlerini şöyle sürdürdü; “İnsanlar hür iradesiyle oy kullandılar. İl ve ilçe seçim kuruluna itirazlar yapıldı. En son YSK’ya olağanüstü itiraz hakkını üzerinden seçimin iptali kararını çıkarttılar. Bu milletin hür iradesiyle kullandığı oyun gaspıdır. Daha önceden tedbir alınması gerekenler, almadıkları tedbir üzerinden seçimi iptal ettiler. O zaman cumhurbaşkanlığı seçimi de iptal olması lazım. İl genel meclisi seçimlerinin de iptal edilmesi lazım. Belediye meclisi ve muhtarlık seçimlerinin de iptal edilmesi lazım. Ama yok. Sadece belediye seçimini bu gerekçe ile yenileme kararı aldılar. Bu nasıl yenileme? Vatandaşların hür iradesine ipotek koyuldu. Kanunlara saygılıyız ama bu kadar da olmaması gerekiyor. Keskin bütün Türkiye’ye emsal teşkil etti. Böyle bir şey olamaz.” dedi.

Keskin’e hizmet etmek istediklerini belirten Alsancak, “ Keskin’in sorunlarını çözmek istiyoruz. Ekibimizle birlikte bunun için yola çıktık. Çalışmalarımıza tekrar başladık. Allah kısmet ederse, Keskin halkı o itirazı yapan insanlara en büyük dersi verecek. Şu anda da teveccüh gayet güzel. Bu sefer daha fazla bir oyla seçimi kazanacağımızı düşünüyorum. Keskin halkı yıllardır mağdur. Talepler karşılanmıyor. Seçimin iptal edilmesine Keskin halkı da üzgün. Başka partilere oy veren insanlar da buna büyük tepki gösteriyorlar.” dedi.

“SEÇİMİ TEKRAR KAZANACAĞIZ”

Alsancak sözlerini şöyle sürdürdü; “İnşallah Keskin halkı 2 Haziran’da Necati Alsancak’a büyük bir farkla seçimi tekrar kazandıracak. Seçimin iptal gerekçesi, 2 Haziran’da yenilenecek seçimde de gündeme gelirse ne olacak? Sağlıklı bir seçim listesinin olup olmadığından ben endişe duyuyorum. Biz ilk günkü heyecanla yine çalışmalarımızı yapıyoruz. Vatandaşlarımızla sohbet ediyorum, dertlerini dinliyorum. Projelerimi anlatıyorum. Allah nasip ederse bu teveccüh bize tekrar seçimi kazandıracak. Ancak en büyük tereddüdümüz, yarın yine aynı şeylerle karşılaşırsak ne olacak?” dedi.

 

İlgili Haberler